Jautiena išties gardi ir skani be jokių papildomų padažų, tačiau geras padažas gali patiekalą padaryti dar įdomesnį bei sotesnį. Pasigaminti šiuos padažus sugebės kiekvienas, o gaminimas teužtruks iki 10-15 minučių.

Pelėsinio sūrio padažas

• Įkaitinkite pieną, bet neužvirinkite.

• Susmulkinkite sūrį, suberkite jį į pieną ir maišydami ištirpinkite

• Įmaišykite tirštą grietinėlę ir virkite padažą 5–10 min ant silpnos ugnies.

Pipirinis padažas



• Keptuvėje su sviestu pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną.

• Suberkite pipirus, įpilkite vandens ir užvirkite.

• Supilkite grietinėlę ir kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol padažas paruduos.

• Įspauskite citrinų sulčių ir pasūdykite.