Jautiena išties gardi ir skani be jokių papildomų padažų, tačiau geras padažas gali patiekalą padaryti dar įdomesnį bei sotesnį. Pasigaminti šiuos padažus sugebės kiekvienas, o gaminimas teužtruks iki 10-15 minučių.
Pelėsinio sūrio padažas
• Įkaitinkite pieną, bet neužvirinkite.
• Susmulkinkite sūrį, suberkite jį į pieną ir maišydami ištirpinkite
• Įmaišykite tirštą grietinėlę ir virkite padažą 5–10 min ant silpnos ugnies.
Pipirinis padažas
• Keptuvėje su sviestu pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną.
• Suberkite pipirus, įpilkite vandens ir užvirkite.
• Supilkite grietinėlę ir kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol padažas paruduos.
• Įspauskite citrinų sulčių ir pasūdykite.