2019 m. gruodžio mėnesį laidoje dalyvavo trys instagrame populiarios buvusių realybės šou žvaigždės – Lauren Goodger ir Mike'as Hassini („The Only Way Is Essex“) bei Zara Holland („Love Island“). Jie buvo paprašyti reklamuoti dietinį gėrimą pavadinimu „Cyanora“, kuris iš tikrųjų neegzistuoja. Ir tai visai nenuostabu, nes vienas iš jo pagrindinių ingredientų yra ypač nuodinga druska – kalio cianidas.

Susitikimų su „influenceriais“ metu jiems buvo šiek tiek papasakota apie produktą ir pasakyta, kad jie patys negalės išmėginti gėrimo, kol jis nebus paruoštas pardavimams. Tačiau nepaisant to, nuomonės formuotojai filmavosi trumpuose reklaminiuose „Cyanoros“ filmukuose, minėdami kalio cianido pavadinimą.

Influenceriams šis pavadinimas nepasirodė įtartinas – paprašyti neva galimų užsakovų jie neprieštaraudami filmavo video, kuriuose gyrė puikias naujojo produkto su kalio cianidu savybes. Kai apsimesdami reklamos užsakovais laidos kūrėjai teiravosi, ar nekils problemų, kad jie dar neturi produkto, kurį influenceriams galėtų duoti išmėginti, jie patikino, kad tai visiškai įprasta – jie atvirai sakė reklamuojamų produktų patys beveik niekada nebandantys.

„Mes buvome skaidrūs. Produkte buvo aiškiai pažymėtas kalio cianidas. Mes norėjome išsiaiškinti, ar jie apsvarstytų galimybę mirtiną gėrimą parduoti savo gerbėjams“, – laidoje kalbėjo Blindboy, po kurio slapyvardžiu slypi Dave’as Chambersas.

„Iš to, ką žinau, viskas skamba gana natūraliai“, – sakė vienas iš pasirinktų influencerių M. Hassini.

Kai vėliau buvo atskleista, kad tai buvo tik eksperimentas, influenceriai ir jų atstovai gynėsi nepadarę nieko blogo. L. Goodger atstovas pareiškė, kad ji tik dalyvavo atrankoje ir nieko nepasirašinėjo, o Z. Holland sakė, kad tuo metu, kai skaitė produkto sudėtį, nesuprato, kas yra kalio cianidas, bet jokiu būdu nenorėjo klaidinti savo gerbėjų.

Blindboy pateikė savo komentarą BBC: „Aš žinojau, kad jie grįš ir mielai sutiks reklamuoti šį produktą. Socialinių tinklų erdvė šiuo metu yra nežabojami laukiniai vakarai“.

Amerikos chemijos draugija teigia, kad kalio cianidas buvo naudojamas nacių koncentracijos stovyklose. Be to, kai kuriose JAV valstijose jis buvo naudojamas kaip įrankis įvykdyti kaliniams skirtą mirties bausmę.