Į ŽEIT kreipėsi pareiškėja dėl Mindaugo Aušros straipsnio „LRT tyrimas. „Ofšorų“ istorijoje – į politiką žengiančio advokato ir „Gazprom“ atstovo vardai“, publikuoto portale „lrt.lt“, o vėliau kitais pavadinimais perpublikuoti kituose portaluose.

Ji teigė, kad publikacijose grubiai pažeista teisė į jos privataus gyvenimo apsaugą ir neteisėtai, be sutikimo atskleisti asmens duomenys.

LRT savo paaiškinimuose nurodė, kad galima skelbti surinktą informaciją apie privatų gyvenimą fiksuojant teisės pažeidimus, taip pat kai ji padeda atskleisti įstatymų pažeidimus ar nusikalstamas veikas.

„Delfi“ taip pat pabrėžė, kad paskleista informacija tenkina viešąjį interesą ir pagrįstai domina visuomenę. Taip pat buvo atkreiptas dėmesys, kad „Delfi“, tik pakartojo „lrt.lt“ skelbtą informaciją, teisingai nurodydama šaltinį ir autorių.

„Delfi“ ir MB „Kas vyksta“, kuriai priklauso portalas „kaunas.kasvyksta.lt“, teigė, kad joms, perpublikavusioms pirmiausia lrt.lt paskelbtą medžiagą ir nurodžiusioms šaltinį ir autorystę, turėtų būti taikoma redakcinės atsakomybės išimtis, reiškianti, kad atsakomybė tenka pirminiam publikacijos šaltiniui.

ŽEIT nusprendė, kad ginčas dėl paskleistos galimai teisę į privatumą, asmens duomenų tvarkymą pažeidžiančios informacijos, todėl redakcinės atsakomybės išimtis, tarnybos teigimu, negali būti taikoma.

Išnagrinėjusi visų pusių argumentus ŽEIT paskelbė pareiškėjos skundą pagrįstu ir įpareigojo žiniasklaidos priemones pašalinti iš portalų teisę į privatumą pažeidžiančią informaciją ir paskelbė minėtoms keturioms žiniasklaidos priemonėms papeikimą.

ŽEIT sprendimas dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

LRT atsiųstame komentare teigia nepripažįstanti ŽEIT sprendimo, kad buvo pažeista teisė į privatumą, ir ketina jį skųsti: „LRT pastebi, kad paskutiniu metu Lietuvoje institucijos labai plačiai interpretuoja duomenų apsaugą, tuo pačiu siaurina žiniasklaidos galimybes ginti viešąjį interesą ir visuomenės teisę žinoti“.