„80 Seimo narių paprašė LRT tarybos, kad ši kreiptųsi į nepriklausomus TV prodiuserius, prašant jų sutikimo pateikti Seimo nariams konfidencialią informaciją. Kadangi mano pavardė figūruoja įvairiuose parlamentarų raštuose bei pareiškimuose, ir manau, kad LRT turėtų būti skaidrumo etalonas, tai OK –pabūsiu pirmas ir be tarybos kreipimosi“, – rašo A. Tapinas savo feisbuko paskyroje.

A. Tapinas pateikia, kokį atlygį gauna už dabar ir anksčiau kurtas ir vestas laidas. „LRT televizijoje iki 2016 metų birželio turėjau laidą „Pinigų karta“. Vienos laidos biudžetas buvo 2600 eurų + PVM. Už šią sumą turėjom sukurti visą laidą nuo A iki Z – filmavimas, žurnalistai, prodiusavimas, montavimas ir tt. Kiekvienais metais laida dalyvaudavo konkursuose ir būdavo vertinama lyginant su naujai pateiktas panašiais projektais. Už kartojimus vasarą pinigai mokami nebūdavo. Nuo 2015 metų prodiusavau laidą „Misija:Vilnija“, dabar ji rodoma Kultūros kanale, už tiesioginį laidos rengimą atsakingi kiti žmonės, laidos biudžetas yra 1730 eurų plius PVM. Šiuo metu LRT televizijoje kaip samdomas vedėjas vedu laidą „Auksinis protas“ ir parengiu pusę klausimų. Už vieną laidą gaunu 433 eurus ir 75 centus „į rankas“. Net jeigu ir nieko negaučiau, vis tiek dirbčiau, nes labai patinka“, – teigia jis.

Sujudimas dėl LRT biudžeto panaudojimo skaidrumo kilo, kai Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis feisbuke iškėlė turintis dėl to abejonių. Tuomet jis, daugiausiai kritikos pažerdamas žurnalistui Edmundui Jakilaičiui, rašė, kad gavus LRT atsakymus į Seimo narių užduotus klausimus dėl LRT biudžeto lėšų panaudojimo, jam kilo dar daugiau klausimų ir abejonių. Tuo tarpu E. Jakilaitis teigė, kad klausimai suformuluoti parodant finansinio raštingumo spragas ir atkreipė dėmesį, kad R. Karbauskis niekaip nesutinka ateiti pas jį į vedamą laidą „Dėmesio centre“ ir per savo feisbuko profilį uždavė jam 24 klausimus, į kuriuos sakė laukiantis atsakymo.