Festivalyje susirinks per 30 visų kartų socialinių tinklų garsenybių – nuo dešimtis tūkstančių jaunosios kartos sekėjų turinčių youtuberių iki sunkiasvorių feisbuko virtuozų, darančių įtaką valdžios sprendimams. Jaunajai kartai atstovaus beveik dvi dešimtys herojų, tarp kurių – Monika Šalčiūtė, Norbe Daunoravičius, Omantas Jokubaitis, „Sugar Bones TV“, kt. Vyresnieji herojai – Andrius Užkalnis, Ričardas Savukynas, Algis Ramanauskas-Greitai, Rimvydas Valatka, Mykolas Kleckas ir kiti.

Lapkričio 18 dieną, šeštadienį, „Lofte“ įvyksiantis festivalis suburs didžiausią fanų susitikimą Lietuvoje – gyvai pamatyti, išgirsti savo mėgstamų herojų, pabendrauti akis į akį susirinks per 1200 įvairaus amžiaus socialinių tinklų vartotojų.

„Idėja surengti socialinių tinklų herojų festivalį kilo atsitiktinai. Analizuodami skirtingo amžiaus populiarius influencerius atradome, jog yra daug labai populiarių, tačiau mažai viešojoje erdvėje žinomų jaunosios kartos atstovų, turinčių per 20 tūkst. sekėjų. Užsidegėme suburti juos, sukurti erdvę pasirodymui, diskusijoms, susitikimams su savo sekėjais. Tokiu būdu gimė festivalio formatas, nes renginyje norisi laisvės, daug skirtingo ir tuo pačiu unikalaus turinio, ką esame įpratę patirti socialiniuose tinkluose“, – pasakojo festivalį organizuojančios išmanios komunikacijos agentūros „Idea prima“ vadovas Paulius Tamulionis.

Pasak jo, Lietuva kartu su visu pasauliu įžengė į naują etapą, kur didžiąją dalį viešosios erdvės turinio kuria vlogeriai, youtuberiai, jaunieji ir vyresnieji influenceriai, kurie formuoja visuomenės nuomonę, padeda apsispręsti, kaip elgtis, ką ir kaip vartoti. Dabartiniai penkiolikmečiai, turintys per 10 tūkst. sekėjų, po trejų metų bus pilnamečiai su 100 000+ sekėjų ir jie darys įtaką kartu su jais užaugusiai naujajai kartai.

„Festivalyje dalyvaus ne tik jaunieji, bet ir visuomenėje pripažinti influenceriai, taip pat ir populiarių teminių paskyrų kūrėjai, savotiški socialinių tinklų pasakų herojai. Pavyko susitarti su kai kurių paskyrų atstovais dėl jų dalyvavimo inkognito, neatskleidžiant tapatybės. Tokia galimybė suteikia daug intrigos ir festivalio dalyviams, ir patiems herojams“, – teigė P. Tamulionis.

Festivalyje siekiama sudaryti galimybes pasirodyti kuo daugiau herojų, todėl sukurtas neįprastas mikro stand up`ų formatas – individualūs pasirodymai iki 7 minučių bei grupinės teminės diskusijos, kuriose dalyvaus po 6 socialinių tinklų herojus.

Jaunųjų socialinių tinklų herojų pasirodymui skirtas dienos laikas, o vyresnieji pasirodys vakare, visą festivalį vainikuos visų influencerių dūzgė. Beje, į festivalį bus nemokamai įleidžiami asmenys, turintys daugiau nei 10 tūkst. sekėjų savo socialinio tinklo paskyroje.

„Lofte“, atskiroje erdvėje, veiks idėjų ir atrakcijų zona, kurioje vyks teminės paskaitos, dirbtuvės, asmenukių zona, specialios instaliacijos, išmanių technologijų bandymų poligonas ir tt. Taip pat bus organizuojami atskiri herojų susitikimai su savo gerbėjais, kurie turės galimybę gyvai pabendrauti, užduoti rūpimus klausimus.

Socialinių tinklų festivalyje „Herojai 2017“ taip pat vyks ir muzikiniai pasirodymai. Jaunajai kartai muzikuos sparčiai „Youtube“ kanale populiarėjanti Beatrich, vakaro dūzgei ruošiasi grupė „Colours of Bubbles“.

Socialinių tinklų festivalį „Herojai 2017“ tiesiogiai transliuos didžiausia socialinių tinklų televizija „Laisvės TV“.

Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia.