Remiantis ką tik bendrovės paskelbtu pranešimu, „LinkedIn“ jau integruota į „Outlook.com“, taigi, naudojantis elektroniniu paštu net neišeinant iš gautų laiškų aplanko bus galima labai patogiai peržiūrėti siūlymus, asmenų profilių nuotraukas, informaciją apie jų karjerą ir daug kitų vertingų duomenų, rašoma svetainėje techcrunch.com.

Apie svetainės „LinkedIn“ įtraukimą į „Outlook“ buvo išsamiai kalbėta per rugsėjį vykusią „Microsoft Ignite“ konferenciją. Joje „Microsoft“ generalinis direktorius Satya Nadella pažadėjo, kad „LinkedIn“ profilius turintiems komercinės „Office 365“ versijos abonentams netrukus bus suteikta galimybė naudojant „Microsoft“ programas ir paslaugas peržiūrėti „LinkedIn“ teikiamą informaciją.

Vardijant „LinkedIn“ integracijos pranašumus buvo pateiktas pavyzdys, kaip „Outlook“ naudojantis asmuo išsiaiškina, su kuo turės susitikti vien pagal „LinkedIn“ profilio informaciją, susietą su kontakto kortele, įtraukta į „Office 365“ siūlomą „Outlook“ kalendorių. „Ignite“ konferencijoje buvo kalbėta ir apie numatomą „LinkedIn“ integravimą į kitus „Microsoft“ produktus bei paslaugas, įskaitant programą „Dynamics 365 for Sales“ ir „Microsoft CRM“.

Tai ne pirmas atvejis, kai „LinkedIn“ skelbiami duomenys pateikiami elektroninio pašto sistemoje. Dar prieš „Microsoft“ iniciatyvą pati „LinkedIn“ įsigijo mažesnę įmonę „Rapportive“, sukūrusią anksčiau buvusį populiarų „Gmail“ papildinį, per kurį į „Gmail“ taikomąją žiniatinklio programą buvo integruojamas socialinių profilių turinys. Kiek vėliau programa buvo atnaujinta, kad daugiausia dėmesio būtų skiriama „LinkedIn“ integravimui, o ne tokioms tarnyboms kaip „Facebook“ ir „Twitter“.

Naujai į „Outlook“ integruota funkcija leis naudotojams spustelėjus gautų laiškų aplanke rodomą elektroninio pašto kontakto vardą peržiūrėti visus jo kortelėje skelbiamus duomenis, tarp kurių yra ir nuoroda į „LinkedIn“ profilį.

Taigi, vienu pelės mygtuko spustelėjimu pavyks peržiūrėti supaprastintą kontakto profilį, pateikiamą iškylančiame „Office“ profilio kortelės lange. Jame bus galima rasti informacijos apie bendrus kontaktus, panašaus darbo patirtį, pavyzdžiui, įrašus apie darbą toje pačioje darbovietėje, ir kitų vertingų duomenų.

Išsamios profilio informacijos teikiamas tiesiai elektroninio pašto programoje nėra unikalus „Microsoft Outlook“ sprendimas. Įvairios inovacijos, kaip, pavyzdžiui, pasiruošimo susitikimams įrankis „Charlie“ ir „Rapportive“ kūrėjo Rahulo Vohros įsteigto startuolio „Superhuman“ kuriamos priemonės, taip pat siūlo galimybę peržiūrėti panašias elektroninio pašto kontaktų suvestines.

Remiantis praeitą mėnesį „Microsoft“ skelbta informacija, „Outlook“ ir „LinkedIn“ integracija turėtų išsiplėsti iki „Outlook.com“, taip pat apimti „SharePoint“ bei „OneDrive for Business“. Kalbėdami apie tuometinius planus įmonės atstovai nurodė, kad per artimiausius mėnesius „LinkedIn“ turėtų būti susieta ir su „Windows“ bei „iOS“ skirtomis „Outlook“ versijomis, taip pat kitais „Office“ produktais.