Trečiadienį savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbęs įrašą, Z. Andrulėnas teigė nesuprantąs tarybos išdėstytų motyvų dėl jo kandidatūros.

„Gavau tokio turinio laišką, kurio negalima vadinti raštu ir kurio negalima objektyviai vertinti. „...informuojame Jus, kad šiandien t. y. 2023 m. rugsėjo 26 d. LRT taryba posėdžio metu, (…)nustatė ir patvirtino, kad Jūs nepateikėte visų privalomų dokumentų ir neatitinkate Viešo konkurso eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas apraše nustatytų privalomų reikalavimų“, – rašė Z. Andrulėnas.

Įraše jis taip pat pažymėjo, kad reaguojant į jį nustebinusį sprendimą, tarybos paprašyta, jog ši nurodytų, kokie tiksliai dokumentai, anot jos, konkursui nebuvo pateikti.

„Paprašiau, kad man pateiktų informaciją, kas būtent konkrečiai konkursui nepateikta ir kurie mano pateikti dokumentai neatitinka konkurso sąlygų. Be to paprašiau, kad man pateiktų LRT Tarybos posėdžio protokolo išrašą“, – apmaudo įraše neslėpė kandidatavęs Z. Andrulėnas.

„Prasideda bylinėjimosi su LRT maratonas vardan teisingumo“, – teigė iš kandidatų sąrašo pašalintas Z. Andrulėnas.

Lygiai po savaitės, spalio 3 dieną, įvyks LRT generalinio direktoriaus konkursas. Dėl visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus posto susirungs anksčiau LRT dirbęs Aldaras Stonys, dabartinė LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir Vilniaus universiteto docentas Mantas Martišius.

ELTA primena, kad pirmieji rinkimai LRT vadovo kėdei užimti vyko kovo mėnesį. Tačiau iš šešių kandidatų, dėl nepakankamai surinkto balsų kiekio, nebuvo išrinktas nei vienas. Tąkart įvykdžius du balsavimo turus, M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir A. Zabarauskas surinko po vienodą balsų skaičių.

Birželio pradžioje posėdžiavusi LRT taryba vėl neišrinko naujo visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus. Konkurse dalyvavę tie patys kandidatai sulaukė vienodo palaikymo – už kiekvieną jų balsavo po 6 LRT tarybos narius.

Po antro nesėkmingo LRT tarybos bandymo išrinkti naują vadovą, kultūros ministras Simonas Kairys teigė, kad jei rudenį vėl nebus išrinktas visuomeninio transliuotojo generalinis direktorius, LRT tarybos nariai turės įsivertinti, ar jie gali vykdyti savo pareigas.

LRT generalinį direktorių konkurso būdu skiria 12 narių LRT taryba. Tarybai šiuo metu vadovauja Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Eugenijus Valatka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją