Sieja su mokamos versijos atsiradimu

„Nesuteikiu „Facebook“ ar kitiems subjektams, susijusiems su „Facebook“ leidimo naudoti mano nuotraukas, informaciją, žinutes ar įrašus, praeitį ar ateitį. Šiuo pareiškimu pranešu Facebook, kad griežtai draudžiama atskleisti, kopijuoti, platinti ar imtis kitokių veiksmų prieš mane remiantis šiuo profiliu ir (arba) jo turiniu. Už privatumo pažeidimus gali būti baudžiama įstatymais“, – toks netaisyklingai išverstas turinys platinamas feisbuke, pridedant, neva kiekvienas narys privalo paskelbti tokį paaiškinimą.

Panašių žinučių vajus feisbuke pastebimas kas kelerius metus – dažniausiai tai būna susiję su kokiais nors plačiais nuskambėjusiais socialinių tinklų skandalais ar įgyvendinamais pokyčiais. Naujausias jų – įpareigojimas visiems, gyvenantiems Europos Sąjungoje ir besinaudojantiems „Facebook“ ar „Instagram“, pasirinkti, ar mokėsite už galimybę šiais socialiniais tinklais naudotis be reklamos, ar liksite prie visko, kaip buvo, tai yra, už nemokamą naudojimąsi atiduosite savo duomenis, pagal kuriuos jums bus rodoma asmeniškai pritaikyta reklama.

Nepastebėti šio pokyčio buvo neįmanoma – kiekvienam, kuris naudojasi šiais tinklais, iššoko lentelė, prašanti patvirtinti pasirinkimą, o to nepadarius toliau naudotis socialiniu tinklu buvo neįmanoma.