Kaip anksčiau rašė M360, dokumente, kurį muzikos klausymosi internete platforma „Spotify“ pateikė ES, buvo rašoma, kad technologijų bendrovė „Apple“ riboja ir užkerta kelią kitų programų kūrėjų siūlomoms naujovėms, taiko didelius mokesčius, taip pat kontroliuoja komunikaciją tarp vartotojų ir „Spotify“. Kol pačios įmonės kurta „Apple Music“ veikia be jokių apribojimų, rašo techcrunch.com.

„Viena didžiausių bėdų, kurią pastebime, tai didžiuliai šios įmonės taikomi mokesčiai, kai vartotojai nori įsigyti, pavyzdžiui, „Premium“ narystę, pirkti kitas „Spotify“ siūlomas paslaugas“, – kalbėjo „Spotify“ direktorius Danielis Ekas.

Prabėgus kelioms dienoms po „Spotify“ skundo, „Apple“ atsakė, tačiau kaltinimų nepriėmė ir nepatvirtino. Technologijų bendrovė pateikė savus argumentus, apžvelgė kaltinimus ir pabrėžė, kad „Spotify“ iškilo dėl bendradarbiavimo su „Apple“.

„Vienintelį kartą reikalavome iš „Spotify“ koregavimų jų programėlėje, kai muzikos platforma bandė vengti taisyklių, kurios nustatytos ir kitiems kūrėjams“, – tąkart rašė „Apple“.

ES ne pirmą kartą tenka susidurti su technologijų bendrovėmis ir imtis atitinkamų veiksmų. Jau anksčiau „Google“ buvo skirta 5 mlrd. bauda, o socialinis tinklas „Facebook“ griežtai prižiūrimas dėl artėjančių rinkimų.