„Be abejo, visada malonu gauti apdovanojimų iš išorės, bet niekas geriau nežino, kiek iš tiesų pastangų ir širdies kainuoja kasdienis tavo darbas nei patys jį iš vidaus pažįstantys kolegos, tad gauti jų įvertinimą – kiekvienam, dirbančiam Delfi, labai svarbu“, – sako Delfi vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

DELFI apdovanojimai

Kolegų sprendimu, metų žurnalistu buvo paskelbtas Delfi specialusis korespondentas Dainius Sinkevičius. Jis taip pat pasidalino laimėjimą su kolega Tomu Janoniu metų tyrimo nominacijoje.

D. Sinkevičius šiais metais paskelbė ne vieną rezonansinį tyrimą, atskleidusį pedofilų nusikaltimus, sudrebinusius bažnyčią, prokuratūrą ir visuomenę. Tarp jo aprašytų istorijų – kunigų, prokuroro, advokato, moksleivių mentoriu save vadinusio žmogaus, ilgamečio Seimo nario, prezidento patarėjo įvykdyti nusikaltimai.

„Šios istorijos – tokios žiaurios, kad jose nukentėjusiems labiausiai norisi jas pamiršti. Bet esu labai dėkingas, kad žmonės visgi išdrįso prabilti, kad bent kažkoks teisingumas būtų pasiektas. To, kas įvyko, niekas neatitaisys, bet galbūt bus užkirstas kelias naujiems nusikaltimams. O kolegoms esu dėkingas už įvertinimą, nes jie žino, kiek kelio tenka nueiti, kad būtų parašytas vienas toks tekstas ar parengtas reportažas, ir kiek emocijų tai kainuoja“, – sakė D. Sinkevičius.

Dainius Sinkevičius

T. Janoniui skirtas apdovanojimus už tyrimus apie Gulbinų kvartalą, kuriuose jis išsiaiškino, kaip atsitiko, kad teoriškai visiems turinti būti prieinama vieta ežero pakrantėje tapo uždara privačių vilų savininkų teritorija. Po jo tyrimo ši vieta tapo vėl prieinama visuomenei.

T. Janonis paskelbtas ir metų straipsnio autoriumi už straipsnį „Garsiojo Gulbinų kvartalo paslaptis: kodėl mūsų valstybėje tai galėjo įvykti?“.

„Esu dėkingas kiekvienam, kuris dirba kartu. Man pasisekė, nes dirbu profesionalų komandoje, kur kiekvienas yra savo srities specialistas. Kolegų išreikštas pasitikėjimas mane įpareigojo imtis dar rimtesnių ir dar svarbesnių darbų. Man skirtas nominacijas vertinu kaip darbo įvertinimą ir paskatinimą sieki naujų užsibrėžtų tikslų. Mintyse jau kirba nauji planai, ką galima nuveikti, kad Lietuva taptų skaidresnė ir kad viešas interesas būtų apgintas. O skaitytojams savo ruožtu galiu pažadėti, kad ir šiais metais netrūks išskirtinio ir unikalaus turinio“, – sakė T. Janonis.

Tomas Janonis

Metų įvykis – NATO viršūnių susitikimas (NATO summit), prie kurio daugiausiai dirbti teko Delfi politikos aktualijų redaktorei Dainorai Pankūnei, Delfi foto ir video skyrių vadovui Šarūnui Mažeikai ir jų komandoms, dirbusioms neskaičiuojant valandų.

„Tai yra visos komandos nuopelnas. Ačiū visiems fotografams, operatoriams, žurnalistams ir redaktoriams, kuri visi padarė milžinišką darbą, neskaičiavo darbo valandų ir dėjo visas pastangas, kad šis neeilinis Lietuvai įvykis būtų nušviestas kuo operatyviau ir išsamiau“, – sakė Š. Mažeika.

Šarūnas Mažeika

„NATO viršūnių susitikimas buvo išties istorinis įvykis, kurį prisiminsime ne tik šiuos metus. Griežčiausi saugumo reikalavimai, milžiniška atsakomybė už itin tiksliai perduotą informaciją, darbas su kolegomis iš viso pasaulio – tai buvo absoliutaus profesionalumo reikalaujantis renginys ir labai didžiuojuosi, kad Delfi politikos aktualijų skyriaus kolegoms bei visiems kitiems Delfi darbuotojams puikiai pavyko išlaikyti šį egzaminą“, – sakė D. Pankūnė.

Metų antraštės autoriumi tapo Vytenis Miškinis už straipsnį „Kauno policijos vadas apie Kauną sukrėtusias kruvinas muštynes: nukentėjo tik tie žmonės, kurie ir turėjo nukentėti“.

Vytenis Miškinis

metų kadrą įvertintas fotografas Josvydas Elinskas, jį nuspaudęs per Lietuvos ir JAV krepšinio rungtynes.

Josvydas Elinskas
Vaidas Kariniauskas

Kitas fotografas Žygimantas Gedvila paskelbtas metų naujoku.

Metų laida – ne tik Delfi TV žiūrovų, bet ir kolegų pamėgta „Orijaus kelionės“.

Orijus Gasanovas

Metų vedėjas – Kristina Pocytė-Medutė, vedanti savo autorines laidas „Jūs rimtai?“, „Ar galiu užeiti?“ ir tinklalaidę „Dvi pusės“.

Kristina Pocytė

Metų redaktorius – Vyr. redaktorės pavaduotoja ir pirmojo puslapio redaktorė Inga Dubauskienė.

Inga Dubauskienė

Metų ambasadorius – Delfi vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Mažiau išorėje matomi, bet ne mažiau svarbūs – už kadro dirbantys žmonės. 2023-ųjų metų žmogumi už kadro išrinktas Delfi TV vaizdo režisierius Aleksandras Zaikinas.

Aleksandras Zaikinas

Metų pardavėju šiemet tapo Arnas Skardžius, šį titulą laimėjęs antrus metus iš eilės.

Arnas Skardžius

Metų turinio projektas – „Mano poveikis“ ir visa jo komanda: Justinas Vanagas, Ieva Ivanauskaitė, Daiva Juozaitytė, Alma Šumskaitė, Justina Maciūnaitė, Gabija Zdanytė, Deimantė Marčiulaitytė, Agnė Palubeckaitė.

„Mano poveikis“ komanda