M. Garbačiauskaitė-Budrienė sakė dar neapsisprendusi, ar dalyvaus rudenį vyksiančiame konkurse, tačiau plačiau to, kas lems jos sprendimą, komentuoti nenorėjo.

A. Zabarauskas tikino šiuo metu taip pat šį klausimą palikęs nuošalyje ir laukiantis, ką paskelbs LRT Taryba. „Iki Tarybos pagalvojimo, kokios yra naujos konkurso taisyklės, sąlygos, dabar nėra sprendimo nei dalyvauti, nei nedalyvauti, nes neaišku, kas keičiasi“, – sakė jis.

Rinkoje taip pat buvo kalbama, kad savo kandidatūras gali teikti apžvalgininkas Liudas Dapkus ir dabartinis portalo „15min.lt“ vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis.

L. Dapkus tokią galimybę kategoriškai atmetė, užtikrindamas, kad bent šią kadenciją – tikrai ne.

V. Beniušis tokias kalbas taip pat vadino gandais ir pabrėžė šiuo metu tokių planų neturintis, bet neatmetė galimybės, kad, galbūt, gali ir persigalvoti.

„Tikrai tokių planų šiuo metu neturiu, gal turėsiu po penkių, dešimties metų, gal po mėnesio, bet šiandien tikrai nesu tokio sprendimo priėmęs. Čia turbūt iš tos temos, kai kažkas kažką pasvarsto, antras priima pasvarstymą kaip faktą, bet aš nė vienam žmogui nesu pasakęs, kad ketinu dalyvauti konkurse, nes šiuo metu tikrai tokių planų neturiu“, – akcentavo jis.

Pirmajame konkurse dalyvavęs Audrius Siaurusevičius sakė šįkart jame dalyvauti neketinantis.

Primename, kad po to, kai birželio mėnesį vykęs LRT generalinio direktoriaus konkursas antrą kartą baigėsi lygiosiomis, LRT Taryba pranešė rudenį skelbsianti naują konkursą. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, tam, kad LRT generalinis direktorius būtų išrinktas, už jį turi balsuoti 7 iš 12 LRT Tarybos narių.