A. Stonys, anksčiau dirbęs LRT duomenų analitiku, televizijos programų direktoriumi, taip pat LNK rinkos tyrimų analitiku, o šiuo metu einantis Registrų centro Turto registrų tvarkymo tarnybos vyriausiojo specialisto pareigas, Delfi sakė, kad apsisprendė dalyvauti, kai perskaitė LRT strategiją ir pamatė tam tikrus pavojus, kurių, jo nuomone, reikia išvengti.

„Pagrindinis principas, kad strategija yra siauroka, dėl ko organizacija gali pradėti kristi žemyn. Kad taip nenutiktų, į tą strategiją reikia žiūrėti visai kitaip, iš kitos pusės. Aš viską parašiau veiklos plane, kurį ruošiuosi viešai patalpinti“, – sakė jis.

Primename, kad konkurse taip pat dalyvaujantis Z. Andrulėnas, asociacijos „Nacionalinė švietimo taryba“ vadovas, teigė apsisprendęs bandyti kandidatuoti dėl to, kad jog LRT esą neatlieka vienos savo pagrindinių misijų – telkti visuomenę.

Z. Andrulėnas 2020 m. Seimo rinkimuose buvo Centro partijos – tautininkų kandidatas Lazdynų rinkimų apygardoje.
Žurnalistas, sociologas M. Martišius, pranešęs apie savo sprendimą, kalbėjo apie būtinybę užtikrinti nuomonių ir temų įvairovę ir geresnį techninio potencialo išnaudojimą.

Pirmus du kartus organizuotas konkursas baigėsi be nugalėtojų, nes kadenciją baigusi M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir komunikacijos konsultantas Aistis Zabarauskas surinko po lygiai balsų. Šįkart A. Zabarauskas paskelbė nebedalyvausiantis ir savo sprendimą motyvavo tuo, kad konkursas, jo nuomone, atsidūrė aklavietėje, o padaryti jo pakeitimai yra tik kosmetiniai.