LRT etikos kontrolierės išvadoje nurodoma, kad R. Miliūtės profesinė veikla atitinka kodekse numatytas normas, reikalaujančias skleisti ir viešinti tik teisingą, patikrintą informaciją. Be to, teigiama, jog pasirinkta žurnalistės raiškos forma atitinka jos kuriamos laidos „Langas į valdžią“ formatą bei stilių.

„Daugeliu atvejų (...) informaciją žurnalistė „Facebook“ paskyroje pateikia šaržuotai, kas atitinka TV laidos „Langas į valdžią“ formatą ir tai atpažįstama laidos žiūrovų bei žurnalistės „Facebook“ paskyros sekėjų (...)“, – nurodoma rašte.

Toks nutarimas priimtas Seimo narei Agnei Širinskienei paprašius LRT įvertinti socialiniame tinkle „Facebook“ skelbtus ir, pasak politikės, išskirtinai į opozicijos kritiką orientuotus R. Miliūtės įrašus. Politikė, pasidalinusi etikos sargų išvada savo „Facebook“ paskyroje, neslėpė pasipiktinimo ir nurodė, kad ketina šį sprendimą apskųsti LRT Tarybai.

„Turiu 14 dienų LRT etikos kontrolierės sprendimą apskųsti LRT Tarybai. Ta savo teise ir pasinaudosiu (...)“, – rašė opozicijos atstovė.

A. Širinskienės teigimu, LRT etikos kontrolierė neatliepė ir jos prašymo įpareigoti R. Miliūtę ištrinti atitinkamus įrašus iš savo „Facebook“ paskyros.

„Na, o prašymas įpareigoti R. Miliūtę išimti jos postus iš socialinių tinklų etikos kontrolieriaus buvo įvertintas taip: „Pareiškėjos aukščiau išdėstyti reikalavimai gali būti suprantami kaip spaudimas Etikos kontrolierei priimti Pareiškėjai palankų sprendimą“. Kaip suprantu, nurodydami V. Savukynui ištrinti postą LRT etikos sargai patys nejautė, kad žurnalistą spaustų“, – dėstė politikė, primindama anksčiau etikos kontrolierės priimtus sprendimus dėl teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską sukritikavusio žurnalisto Virginijaus Savukyno.

ELTA primena, kad A. Širinskienė į LRT etikos kontrolierę kreipėsi balandžio 24 d. Skunde politikė teigė, kad šių metų vasario-balandžio mėnesiais R. Miliūtė paviešino per 40 įrašų, „kuriuose kritikavo opozicijai priklausančius politikus“. Tačiau, pasak A. Širinskienės, kitaip nei parlamento mažuma, valdančiųjų atstovai iš R. Miliūtės kritikos nesulaukė.

Skundą parlamentarė pateikė po to, kai LRT etikos kontrolierė D. E. Andrikienė pripažino, kad LRT žurnalistas V. Savukynas pažeidė LRT etikos kodeksą, dėl ko visuomeninis transliuotojas skyrė jam nuobaudą. Sprendimą lėmė V. Savukyno „Facebook“ įrašas, kuriame žurnalistas kritikavo teisingumo ministrę E. Dobrowolską. Etikos sargų sprendimu, žurnalistas buvo įpareigotas ištrinti šį įrašą.

Lietuvos žurnalistų bendruomenė negailėjo kritikos tokiam LRT sprendimui ir solidarizavosi su V. Savukynu, remdami spaudos laisvę, demokratines vertybes bei visuomenės interesą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)