aA
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pažadėjo sustiprinti savo šalies vakarinių sienų saugumą, jeigu pasikartotų incidentų, panašių į pernai kilusį skandalą dėl "pliušinių meškiukų desanto".
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka
© AP/Scanpix

"Jeigu jie toliau siųs lėktuvus į mūsų teritoriją, sustiprinsime saugumą pasienyje. Esu senas pasienietis ir žinau, ką tai reiškia. (Lietuva) įsivėlė į šią istoriją", - A.Lukašenka antradienį pareiškė per spaudos konferenciją Minske.

Baltarusijos žiniasklaida pernai liepos 4-ąją paskelbė, kad viena Švedijos viešųjų ryšių bendrovė organizavo akciją, per kurią lengvasis lėktuvas, praskridęs virš Minsko, mėtė pliušinius meškiukus su parašiutais ir šūkiais už demokratiją.

Baltarusijos gynybos ministerija tąsyk paneigė, kad buvo įsibrautą į šalies oro erdvę, o tuos pranešimus vadino provokacija.

Vėliau Baltarusijos valstybės saugumo komitetas (KGB) pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl šio incidento ir sulaikė du Baltarusijos piliečius, kurie po to buvo paleisti, bet įpareigoti neišvykti iš šalies.

Baltarusijos tiriamasis komitetas šio incidento tyrimą baigė gruodį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.