„Keisti dalykai 3: Žaidimas“ („Stranger Things 3: The Game“), paremtas populiariu serialu apie paauglių nuotykius, pasirodys liepos 4-ąją, tą pačią dieną, kaip ir trečiasis serialo sezonas. „Netflix“ taip pat licencijavo „Tamsusis kristalas: Pasipriešinimo amžius“ („The Dark Crystal: Age of Resistance“) – serialą, susijusį su 9-ojo dešimtmečio Jimo Hensono filmu – žaidimui, kuris debiutuos vėliau šiais metais. Kompanija pati nekuria ir neprodiusuoja vaizdo žaidimų, o vietoj to suteikia veikėjų licenciją žaidimų studijoms.

„Netflix“ dar tik pradeda tyrinėti galimybę paversti savo filmus ir serialus kitais produktais, o „Keisti dalykai“ taps bandomuoju triušiu. Šis serialas yra vienas populiariausių „Netflix“ produktų, ypač JAV ir tarp jaunesnių žiūrovų. 2017 m. kompanija licencijavo „Keistų dalykų“ mobilųjį žaidimą ir nuo to laiko jau pristatė „Keistų dalykų“ marškinėlius, „Coca-Cola“ buteliukus ir ledus. Naujas mobilusis žaidimas debiutuos 2020 m.

Kai kurie iš šių produktų tėra rinkodaros triukai, skirti pritraukti daugiau žiūrovų. „Netflix“ vis dar uždirba beveik išimtinai iš transliacijos paslaugų prenumeratų – šiuo metu tai yra didžiausias pasaulyje mokamas internetinės televizijos tinklas. Tačiau tiek teminės prekės, tiek vaizdo žaidimai gali atnešti naujų pajamų srautų.

„Akivaizdus“ žingsnis

„Ieškome galimybių išplėsti šių serialų ir filmų visatą į kitas medijas, – teigia „Netflix“ interaktyvių žaidimų direktorius Chrisas Lee. – Man buvo visiškai akivaizdu, kad mėginsime perdaryti serialus į vaizdo žaidimus.“

Praėjusiais metais visoje pramonėje vaizdo žaidimų pardavimai viršijo 40 milijardų dolerių. Tai daugiau, nei vartotojai išleidžia filmų bilietams.

Holivudo studijos nuo seno daugiau ar mažiau sėkmingai bando paversti populiarius filmus ir serialus vaizdo žaidimais, o žaidimus – filmais. Kiekvienai „Auksinei akiai“ („GoldenEye“) – klasikiniam žaidimui, paremtam Džeimso Bondo filmu, – yra galybė nesėkmingų bandymų.

„Netflix“ vis dar yra eksperimentiniame etape. Pirmuosius du žaidimus bus galima žaisti daugeliu pagrindinių žaidimų konsolių, taip pat – asmeniniais kompiuteriais. Kompanija taip pat yra sukūrusi interaktyvių serialų, kurie sujungia žaidimą su filmu, pvz., „Juodasis veidrodis: Banderšmikas“ („Black Mirror: Bandersnatch“). Žiūrovai serialo metu turi priimti sprendimus, kurie turės įtakos naratyvui.