Ingredientai
Pjaustyti pomidorai
3 kg
Vandens
1 l
Pomidorų padažo
800 ml
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštas
Cukraus
2 šaukštas
Česnako
10 skiltelė
Krapai
1 sauja
Kalendros
1 sauja
Petražolės
1 sauja
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 2 minutes, nukoškite. Odeles nulupkite ir pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Į dubenį įpilkite litrą pravėsusio virinto vandens. Į jį supilkite pomidorų padažą, cukrų, druską, suberkite išspaustą česnaką ir smulkiai pjaustytus krapus, kalendras ir petražoles.
Išmaišykite ir užpilkite ant pomidorų ketvirčių.
Uždenkite ir palaikykite bent 3-4 valandas prieš patiekiant su mėsa ar žuvimi.
Kuo ilgiau laikysite, tuo skonis bus ryškesnis.