Ingredientai
Pomidorai
3
kg
Vanduo
1
l
Pomidorų padažas
800
ml
Druska
2
šaukštai
Cukrus
2
šaukštai
Česnakai
10
skiltelės
Krapai
1
sauja
Kalendros
1
sauja
Petražolės
1
sauja
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 2 minutes, nukoškite. Odeles nulupkite ir pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Į dubenį įpilkite litrą pravėsusio virinto vandens. Į jį supilkite pomidorų padažą, cukrų, druską, suberkite išspaustą česnaką ir smulkiai pjaustytus krapus, kalendras ir petražoles.
Išmaišykite ir užpilkite ant pomidorų ketvirčių.
Uždenkite ir palaikykite bent 3-4 valandas prieš patiekiant su mėsa ar žuvimi.
Kuo ilgiau laikysite, tuo skonis bus ryškesnis.
Atsiliepimai