Tokio įdaryto prancūziško batono tikrai užteks ne vienam pasisotinti. Beje, šis receptas – lyg du viename, mat ne tik sužinosite, kaip iškepti įdarytą batoną, bet ir išmoksite pasigaminti naminį česnakinį sviestą.

Gaminimo eiga

* Susmulkinkite krapus, petražoles, česnako skilteles, supilkite į indą. Ten pat suberkite pipirus, druską ir viską gerai išsukite.

* Paruoštą sviestą juostele dėkite ant maistinės plėvelės ir šią susukite į „dešrą“. Dėkite į šaldymo kamerą 1 valandai.

* „Iki“ prancūzišką batoną įpjaukite kas maždaug 2 centimetrus, bet neperpjaukite iki galo.

* Atšaldytą sviestą supjaustykite griežinėliais, juos išdėliokite ant čiorizo dešros riekelių. Ant viršaus uždėkite po sūrio juostelę.

* Į batono griovelius dėkite dešros-česnakinio sviesto-sūrio įdarą.

* Taip paruoštą batoną guldykite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

* Iškepusį batoną supjaustykite ir mėgaukitės.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai