Žmonės kare

„Mes gulim, tik ką sprogimas buvo, o ji sau stovi kaip niekur nieko“, – sako vyras. Su Olegu kalbamės tik ką grįžę – su juo ir kitais jo kolegomis aš turėjau unikalią galimybę iš arti prisiliesti prie jų kasdienio darbo gelbėjant žmones. „Tu mums, važiuodama kartu, atnešei sėkmę“, – nusijuokia jie, mums išlipus iš Charkivo srities Raudonojo Kryžiaus automobilio, su kuriuo kartu važiavau į pilkąją zoną, į civilių gyventojų evakuaciją iš okupuotų teritorijų. „Mums pasisekė, šiandien mūsų neapšaudė“.

Ukraina yra pilna didvyrių. Matomų ir nematomų. Su kariškomis uniformomis ir be jų, apsirengusių civiliais rūbais. Vilkinčių raudonas uniformas ir dar begales kitokių. Savanorių, atsidavusiai gelbėjančių savo šalį, jos žmones, savo dabartinį gyvenimą paskyrusiems žmonėms. Tokie yra Charkivo srities Raudonojo Kryžiaus savanoriai, su kuriais ir teko vykti į pavojingą operaciją: bebaimiai, o tuo pačiu – jautrūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)