Vertinimas priklauso ir nuo darbuotojo amžiaus

R. Gaudiešienė laidą vedusiam marketingo konsultantui Giedriui Juozapavičiui pasakojo, kad darbdavio reputacijos ir įvaizdžio tyrimai jos gyvenime atsirado pirmiausia apskritai matuojant įmonių reputaciją, kurioje darbdavio įvaizdis, tai yra, kiek ji yra patraukli kaip darbdavys, yra vienas iš faktorių.

„Kai kuriuose sektoriuose tai net svarbiausias įmonės reputacijos faktorius, tad reikėjo pradėti gilintis, kas ta darbdavio reputacija, iš ko ji susideda ir kaip ją valdyti. Kaip nebūtų juokinga ar keista, darbdavio reputacijai svarbiausias faktorius yra įmonės reputacija – šitie dalykai yra labai glaudžiai susiję ir visų pirma tai reiškia, kad jų negalima atiduoti valdyti skirtingoms įmonėje funkcijoms. Negali taip būti, kad vieni rūpinasi komunikacija, bendra įmonės reputacija, o darbdavio įvaizdžiu – HR (personalo skyrius – red. pastaba). Matome, kad tai labai glaudžiai susiję dalykai“, – sakė R. Gaudiešienė.

Ji aiškino, kad darbdavio reputacija susideda iš to, kas tu esi kaip darbdavys, ką reiškia pas tave dirbti, kaip tu elgiesi su savo žmonėmis, kaip elgiesi su savo klientais, kiek tavo įmonė gerbtina.

„Bet pasigilinę į darbdavio reputaciją matome ir daugiau reikalų. Visų pirma, pačios įmonės prekių ženklo dydis ir reputacija yra svarbesnė jaunesniems žmonėms, naujiems ateinantiems, kurie dar neturi tiek kontaktų, nepažįsta tiek žmonių. Dar yra toks momentas, kad prekių ženklas yra kaip tavo identiteto dalis, tau norisi tapatintis su gerbiamais prekių ženklais, gerbiamomis įmonėmis, ir dėl to įmonės reputacija yra labai svarbus pasirinkimo dalykas“, – aiškino ji.