Pasak G. Burbienės, nors pagrindinės „Kanų liūtų“ temos nesikeičia labai dažnai, visada yra pabrėžiama socialinės atsakomybės svarba, šiemet, lyginant su pernai, nuo dominavusių grynai socialinių temų, pavyzdžiui, karo ar pabėgėlių, daugiau eita prie verslo ir prekės ženklų integracijos socialinės atsakomybės temose.

„Taip pat iš temų, apie kurias kalbama ne vienerius metus, yra dirbtinis intelektas, papildyta ir virtuali realybė. Tačiau visgi, ką šneka net didieji gigantai kaip „Apple“ ar „Samsung“, pirmenybė žmogui išlieka ir privalo būti kuriant reklamą, komunikaciją, bendrai santykį su vartotoju“, – kalbėjo ji.

„Fundamentalūs dalykai taip greitai nekinta ir tendencijos yra tos pačios: prekių ženklai vis dar ieško būdų, kaip įsibrauti į mūsų, žmonių, sąmonę, nori tapti įdomiais, pastebėtais. Taip pat labai daug kalbama apie dirbtinį intelektą ir jo galimybes, pritaikymą mūsų industrijoje, apie jo etiką, legalumo klausimus. Bet šiais metais rinka jau kalba apie tai, kokią žalą mums gali daryti socialiniai tinklai. Taigi, šie metai yra tie, kai nebedžiūgaujame vien dėl socialinių tinklų, bet reflektuojame jų keliamas rizikas“, – kalbėjo G. Šileikytė.

Agentūros „Autoriai“ vadovė pastebi, kad pastaraisiais metais vis labiau auga brandų atsakomybės ribos. „Daug kalbama apie tai, kad jei politika nesiima veikti kažkurioje srityje, tai yra puiki terpė prekių ženklams: jie gali kalbėti apie ekologiją, socialines temas, žmonių teises. Prekių ženklai net imasi tokių inovatyvių dalykų, kaip patys išradinėja dalykus, ko yra labai daug kalbant apie produktų dizainą. Šiuo metu yra daug naujienų balso, tembro tema: pasitelkiant dirbtinį intelektą atkuriami balsai, balsas padeda medicinoje žmonėms su negalia ir pan. Taigi, prekių ženklų atsakomybė, svoris ir laukas, kurį prekės ženklai apima, vis didėja“, – pasakojo ji.

Daugiau žiūrėkite video įraše.