„Matome, kad šiemet, kaip niekad, mūsų pirkėjams yra labai svarbi maža kaina, tai parodo ir mūsų užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta visuomenės apklausa – daugiau kaip pusei šalies gyventojų Kalėdos yra svarbiausia metų šventė ir pasiruošdami jai, didelė dalis žmonių tikisi sutaupyti“, – sako „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Pasak I. Trakimaitės-Šeškuvienės, kainos temą Kalėdų kampanijai „Maxima“ pasirinko pirmą kartą. „Pakilią pasiruošimo nuotaiką norime perteikti mūsų pirkėjams, kuriems svarbu, kad visa tai leistų šeimos piniginė. Visus metus vertėmės per galvą, kad užtikrintume mažas kainas, todėl ir kalėdinėje kampanijoje pagrindinį dėmesį sutelkėme į geriausias šventinio asortimento kainas ir pasiūlymus, kuriais pasinaudojus taip ir norėsis virsti Kalėdų seneliu“, – teigia ji.

Kartu su kalėdine kampanija pristatomas ir Lietuvoje kurtas bei nufilmuotas reklaminis vaizdo klipas, kurio idėja – su tokiomis mažomis kainomis, pirkėjai gali dovanoti daugiau, nes išleidžia mažiau.

„Šiųmetės kalėdinės kampanijos šūkis „Taip pigu, kad OHOHO!” yra tiesioginė aliuzija į visų pasąmonėje gerai atpažįstamą Kalėdų senelio pasisveikinimą „Ho ho ho“. Kampaniją lydinčio reklaminio klipo siužetas pasakoja apie „Maxima“ pirkėjus, kurie pamatę kainas nusistebėdami sušunka: „OHOHO!” ir pavirsta Kalėdų seneliais“, – apie klipo idėją pasakoja „Maxima“ Rinkodaros departamento direktorius Kristupas Buzys.

Šventėms skirtą „Maximos“ kampanijos idėją kūrė ir įgyvendino agentūra „TRUTH“. Pasak agentūros strategijų vadovo Tomo Bartninko, užduotis papasakoti įdomiai apie kainą Kalėdų kampanijoje buvo įdomus iššūkis visai komandai. „Kalėdoms įprasta rinktis jautrias istorijas, socialines aktualijas. Tačiau šiemet vyraujanti kūrybinė žinutė, kad kiekvienas gali tapti Kalėdų seneliu su „Maxima“, nuteikia labai pozityviai ir žaismingai. Video klipą kūrė beveik šimto profesionalų komanda, filmavosi kelios dešimtys kalėdiniais kostiumais vilkinčių žmonių“, – teigia jis.

Specialiai klipo filmavimui buvo pagaminta daugiau kaip 20 „Meistro kokybės“ tortų, tarp kurių ir šventiniu laikotarpiu pirkėjų mėgstamiausias tortas „Pūga“.