Planuojant šią darbdavio įvaizdžio kampaniją dėmesys buvo sutelktas į vieną iš stiprybių, kuria pasižymi Lietuvos oro uostai – tai galimybė darbuotojams savo kasdieniniame darbe atrasti išskirtines patirtis. Jas apima ir unikali darbo vieta, ir išskirtiniai vaizdai, ir galimybė prisidėti prie strateginę reikšmę turinčių projektų. Būtent šios priežastys dažniausiai lemia žmonių pasirinkimą įsidarbinti Lietuvos oro uostuose.

Lietuvos oro uostų personalo ir administravimo skyriaus vadovė Natalija Andreičiuk teigia, kad oro uostas – išskirtinė darbo vieta, turinti papildomo žavesio, motyvuojanti ir įkvepianti darbuotojus. Todėl visai netrukus gyvai norintys susitikti kandidatai sulauks kvietimo pokalbiui neįprastose oro uosto vietose. Potencialūs darbuotojai turės galimybę pasigrožėti vaizdais ir pajusti darbo oro uostuose dvasią, o darbdavys – galimybę geriau atskleisti savo, kaip darbdavio, autentiškumą.

Atrankos specialistai kvies kandidatus į darbo pokalbius netikėtose erdvėse, pasiūlydami kandidatams pasimėgauti vaizdu į orlaivių pakilimo taką, apsilankyti VIP terminale ar oro uosto gaisrinėje. Specialiai tokiems darbo pokalbiams yra parengtas mėlynas stalas, kuris tapo ryškiu kampanijos akcentu. Atėję į tokį išskirtinį darbo pokalbį kandidatai ras ne tik vaizdo klipe matomą stalą – juos kalbins jau iš vaizdo klipo pažįstami Lietuvos oro uostų darbuotojai.

„Didžiulė oro uostų komanda dirba kasdien, kad Lietuvai atvertų pasaulį, o pasauliui – Lietuvą. Turime pasirūpinti daugybe detalių, kad kelionės prasidėtų ir pasibaigtų kuo sklandžiau. Dėl to nuolat ieškome talentų, kurie įsitrauktų į mūsų veiklą ir augtų kartu su organizacija, gilindami savo žinias ir plėsdami įgūdžius. Siūlome unikalią darbo aplinką, kurioje vertinama skirtinga gyvenimo patirtis ir asmeninės savybės, užtikrinama įvairovė, lygybė ir įtrauktis. Čia kiekvienas gali jaustis savimi. Džiaugiamės, jog kandidatams galime pasiūlyti ne tik unikalią darbo vietą, tačiau ir naujas patirtis nuo pirmojo susitikimo – neįprastus darbo pokalbius oro uostų erdvėse“, – teigia Natalija Andreičiuk.

Pasak N. Andreičiuk, pasiūlymas prisijungti prie Lietuvos oro uostų komandos yra tarsi kvietimas pažvelgti į oro uostų veiklą iš užkulisių ir suprasti, kaip veikia vienas didelis mechanizmas – vienintelis toks Lietuvoje. Organizacijos unikalumas, pašnekovės teigimu, yra ryškus jos privalumas, kuris ilgai išlieka auditorijos atmintyje – #VienintelisToks tampa Lietuvos oro uostų sinonimu.

„Norime parodyti, jog darbas Lietuvos oro uostų komandoje puikiai tiks tiems, kurie ieško ne tik dinamiškos ir išskirtinės darbo vietos, tačiau ir tiems, kurie ieško unikalių patirčių ir į aviacijos užkulisius nori pažvelgti iš arčiau. Nors šiuo metu prisitaikome prie kandidatų patogumo ir daugelį darbo pokalbių vydome nuotoliniu būdu, tačiau norintys susitikti gyvai, kampanijos metu, bus pakviesti į tokias oro uostų erdves, kur nebūtinai gali patekti kiekvienas norintis“, – pasakoja N. Andreičiuk.

Lietuvos oro uostų personalo vadovės teigimu, naujų darbuotojų poreikis strateginę reikšmę turinčioje įmonėje yra nuolatinis, nes Lietuvos oro uostai įgyvendina ambicingą viziją – yra užsibrėžę keliautojų srautus šalyje išauginti kone du kartus – iki 10 mln. keleivių per metus. Todėl nuolatos ieškoma labai skirtingų kompetencijų darbuotojų, nuo inžinierių iki ugniagesių, įvairių administracijos darbuotojų, o kaip tik šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas aviacijos saugumo specialistų ir terminalo asistentų paieškoms.

Prisijungus prie Lietuvos oro uostų komandos, darbuotojų laukia ir papildomų naudų paketas, kuriame – ne tik finansinės paskatos už pasiektus gerus rezultatus, bet ir mokymai, patogi fizinė darbo ir įvairovę skatinanti, vertybėmis grįsta aplinka, privatus sveikatos draudimas, papildomos atostogų dienos, vaikų stovyklų kompensavimas.