Lietuvos marketingo asociacijos (LiMA) valdybos narys Rytis Buračas tokius sprendimus komentuoja paprastai. „Iš didelio rašto išėjo iš krašto“, – juokiasi jis, bet priduria, kad jei tai padės degalinėms didinti pardavimus, galima pateisinti net tokias mažai logikos turinčias reklamas.

„Šitoje vietoje būtų galima labai nuoširdžiai kabinėtis prie viso konteksto, kad apskritai kiek gali būti elegancija kalbant apie dešrainį ir apie maistą. Galbūt molekulinę prancūzų virtuvę dar būtų galima vadinti elegantiška, bet dešrainius vargiai. Kita vertus, aš reklamas visada vertinu taip, kad jei jos yra paveikios auditorijai, jei jie pasidarė analizę, kad naudodami tuos žodžius gali pasiekti geriausių rezultatų, jie ima ir tai daro. O jei žiūrėti iš estetinės ar loginės pusės, tai pakankamai juokinga“, – „Lukoil“ reklamą komentuoja R. Buračas.

Eksperto nuomone, „Statoil“ savo kūrybiniu sprendimu bando sukelti kontrastus ir taip pritraukti dėmesį. „Visų pirma, pats vienuolės įvaizdis iškrenta iš bendro reklaminio triukšmo, todėl tikėtina, kad bus pastebėtas. Kitas dalykas, vėlgi, galime grįžti prie to, kad jei šita žinutė padeda didinti pardavimus, parodyti, kad pienas nėra tik pienas – puiku, jiems pavyko“, – sako R. Buračas.

Kiek tikėtina, kad tokios reklamos tikrai taip veiktų? „Reikia kelti tokį klausimą: jei dar galime kalbėti apie „Lukoil“ reklamą kaip apie vizualinį estetinį pateikimą, tarkime, kažkam labai gražiai atrodo, bet šūkis juokingas, tai „Statoil“ atveju pasirinktas ne vizualinis, o akcijinis pateikimas ir klausimas, turintis priversti žmogų susimąstyti. Jei žmonės patikės, kad pildami geresnius degalus iš tikrųjų pajus kažkokį rezultatą, tuomet veiks“, – aiškina R. Buračas.

„Statoil“ marketingo ir komunikacijos vadovė Indrė Česūnienė aiškina, kad tai yra globali „Statoil“ reklaminė kampanija, pavadinimu „Reason to Believe“, kuria pristatomi „Miles“ degalai su daugiafunkciais priedais. „Šie degalai palyginti su kitais degalais išsiskiria tuo, kad leidžia nuvažiuoti iki 3 proc. daugiau. Siekiant pademonstruoti paprastų degalų ir „Miles“ degalų skirtumus, pasirinkti tokie reklamų herojai, kurie visuomenėje dažniausiai siejami su patikimumu (Globali kampanija paremta vienuolių bei skautų įvaizdžiu). Surežisuotuose situacijoje jie „Miles“ degalų pranašumą iliustruoja pristatydami realistiškus pavyzdžius: šiuo atveju lenktyniauja kartingais. Lietuvos rinkai pristatome vienuoles, kurios kuria patikimumo jausmą, taip pat šis nestandartinis derinys atkreipia visuomenės dėmesį", – sako ji.

Vienuolės taip pat vaizduojamos ir reklaminiuose filmukuose. Lietuvišką variantą galite peržiūrėti čia.