Daugiausiai dėmesio bus skiriama reklamuoti meninių krypčių aukštųjų mokyklų studijas. Vilniečiai gatvėse matys didelio formato plakatus, vyresniųjų klasių moksleiviai susipažins su kampanija žurnalų „Kur stoti?“ ir „Kuo būti?“ viršeliuose bei iš reklamų socialiniuose tinkluose, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Kampanija vyksta Tarptautinės mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodos „Studijos 2019“ metu.

Lenkijos institutas Vilniuje pristatys galimybes studijuoti Lenkijoje bei sėkmingas studentų ir absolventų istorijas įvairiuose renginiuose Lietuvoje, pvz. vasario mėn. tarptautiniame Šoblės studentų kino festivalyje dalyvaus ir dirbtuves Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentams ir visiems besidomintiems kino menu ves lenkų režisieriai ir filmų kūrėjai iš Katovicų.

Kūrybiniu potencialu išsiskiriantys žmonės Lenkijoje gali rinktis iš kelių dešimčių studijų krypčių dailės, muzikos akademijose, aukštosiose kino, teatro mokyklose ar tarpdisciplininėse mokymo įstaigose. Didelė dalis studijų vyksta taip pat ir užsienio kalbomis.

Pagrindinis kampanijos personažas – lietuvių kompozitorius ir tapytojas Mikalojus Konstantinas Čiurlionis 1894-1899 m. studijavo Varšuvos muzikos institute, o 1904-1906 m. – Varšuvos dailės akademijoje.

Organizatoriai: Lenkijos institutas Vilniuje, Lenkijos nacionalinė akademinių mainų agentūra NAWA.