Siūloma nustatyti, kad visi dokumentai, duomenys ir skaičiavimai turi būti pateikiami elektroniniu formatu. Universaliosios pašto paslaugos teikėjo prašymas kompensuoti periodinių leidinių pristatymo paslaugos teikimo nuostolius per RRT teikiamas Susisiekimo ministerijai.

Taip pat numatoma nustatyti trumpesnius atitinkamų RRT veiksmų atlikimo terminus (per 5 darbo dienas (vietoj 10) nuo teikėjo pateiktų dokumentų gavimo dienos raštu praneša teikėjui ir Susisiekimo ministerijai.

Nutarimo projekte siūlomais pakeitimais tik įtraukiami miestų, kurie patenka į retai ir vidutiniškai tankiai apgyvendintas gyvenamąsias vietoves, prenumeratoriai, o pats kompensavimo mechanizmas išlieka toks pat. Sprendimus dėl taisyklėse nustatyto reglamentavimo įgyvendins ir stebėseną vykdys RRT ir Susisiekimo ministerija.

Priėmus nutarimo projektą, universaliosios pašto paslaugos teikėjas, nustatęs, kad periodinių leidinių pristatymo paslaugos teikimas jam buvo nuostolingas, turės teisę pateikti prašymą dėl nuostolių kompensavimo. RRT, įvertinusi šį prašymą, pateiks išvadą Susisiekimo ministerijai.

Sprendimą dėl nuostolių kompensavimo priims Susisiekimo ministerija, periodinių leidinių pristatymo paslaugos teikimo nuostoliai bus kompensuojami iš Susisiekimo ministerijai skirtų valstybės biudžeto asignavimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją