Vilniaus universitetas ir doc. dr. Jolanta Mažylė geranoriškai išsprendė kilusį ginčą ir pasirašė taikos sutartį. Šalys susitarė, kad neturi jokių teisinių ar kitokių pretenzijų viena kitai. Gerbdamos viena kitos privatumą ir atsižvelgdamos į situacijos jautrumą, šalys susitarė susilaikyti nuo detalesnių komentarų“, – rašoma LŽS interneto svetainėje.

Šių metų pavasario pradžioje VU Komunikacijos fakulteto žurnalistikos bakalauro studijų programos komitetas iškėlė abejones dėl dėstytojos J. Mažylės tinkamumo tęsti pareigas universitete. Komitetas pasikreipė į etikos sargus dėl J. Mažylės išsakytų teiginių kontraversiškai vertinamamo internetinio kanalo „OpTV“ laidoje.

Tokį komiteto poelgį neigiamai įvertino Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) valdyba, kuri pasikreipė į VU dėl galimo mobingo ir dėstytojos J. Mažylės persekiojimo. Savo ruožtu VU Komunikacijos fakultetas išplatino viešą poziciją dėl susiklosčiusios situacijos ir atmetė kaltinimus nurodydami, kad Žurnalistikos bakalauro studijų komiteto narių elgesys negali būti vertinamas kaip bandymas susidoroti su universiteto dėstytoja.

VU Centrinės akademinės etikos komisija kovo pabaigoje priėmė sprendimą dėl J. Mažylės dalyvavimo „OpTV“ kanalo laidoje ir šioje laidoje išsakytų teiginių atitikimo universiteto misijai – konstatuota, kad nepakanka duomenų visavertiškai išnagrinėti ir įvertinti J. Mažylės pasisakymų turinio.