„Teikdami su laidojimu susijusias paslaugas, kasdien susiduriame su mirties neišvengiamybe, kartu su klientais išgyvename netektis ir skausmą. Todėl kaip retas kuris aiškiai matome, kad rūpintis artimaisiais, branginti gyvenimą ir jo teikiamas akimirkas reikia dabar, o ne kažkada vėliau. Todėl viena svarbių užduočių, kurias sieksime įgyvendinti su „Idea prima“ komanda –išryškinti gyvybės ir sveikatos saugojimo svarbą savo komunikacijoje“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Vilniaus laidojimo rūmų „Ritualas“ direktorė Jolanta Sprainaitienė.

Pasak J. Sprainaitienės, bendrovė kartu su pasirinktais partneriais taip pat sieks griauti netektį ir mirtį lydinčius stereotipus: „Pastebime, kad viešojoje erdvėje vengiama kalbėti apie mirtį – viena vertus, tai natūralu dėl mūsų baimės ir nežinomybės, kita vertus, ši tema lieka tabu vis labiau įsivyraujant jaunystės kultui. Todėl komunikacijoje nevengsime atvirų, skaudžių, bet svarbių temų, taip pat sieksime didinti supratimą, kaip elgtis netekus artimo žmogaus“.

Pasak „Idea prima“ partnerio ir konsultanto Lino Damanskio, laidojimo paslaugos – tai išskirtinė, jautri sritis, kurioje turi būti itin empatiškas, pasverti kiekvieną veiksmą ir žodį, aptakiai rinktis komunikacijos formas ir būdus: „Stengiamės išsiskirti unikaliu požiūriu į kiekvieną klientą, individualių sprendimų paieška, apsibrėžti išmatuojamus, pridėtinę vertę kuriančius pokyčius – tai ir padėjo laimėjo komunikacijos paslaugų konkursą“.

„Ritualas“ savo veiklą vykdo Olandų g. 1975 m. pastatytuose įspūdingos architektūros Vilniaus laidojimo rūmuose kuriuos projektavo žymus architektas Česlovas Mazūras. 50 darbuotojų turinčios įmonės misija – palengvinti situaciją viename sunkiausių gyvenimo momentų ir padėti deramai atsisveikinti su artimuoju. Laidojimo rūmuose „Ritualas“ visą parą veikia profesionali konsultavimo tarnyba, taip pat, bendradarbiaujant su partneriais iš 14 užsienio šalių rūpinamasi palaikų transportavimu tarptautiniu mastu.

Nuo 2002 m. veikianti komunikacijos ir rinkodaros agentūra „Idea prima“ teikia paslaugas daugiau nei 30 klientų, tarp kurių – Baltijos šalyje pirmaujanti pramogų ir prekybos centrų valdymo bendrovė „Akropolis group“, mažmeninės prekybos kompanija „Circle K“, draudimo bendrovė BTA, vaistinių tinklas „Gintarinė vaistinė“, koncernas SBA ir SBA grupės įmonės „Urban Inventors“ bei „Capitalica“, nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Rewo“, Medicinos bankas, „Lietuvos geležinkeliai“, restoranų grupė „Fortas“, Lietuvos investicinių ir pensinių fondų asociacija, tarptautinė veiklos vertinimo sprendimų bendrovė „Nielsen“.

Šiemet „Idea prima“ Rygoje vykusiuose geriausių Baltijos šalių komunikacijos kampanijų apdovanojimuose „Mi:t&links. Baltic Communication Awards“ buvo pripažinta Lietuvos metų agentūra.