„Atakos medija“ vadovas, kinematografas ir profesionalus kino operatorius Petras Skukauskas pasidalijo savo tips and tricks sąrašu. Jame, atrodytų, elementarios tiesos. Bet juk genialumas slypi paprastume.

Taisyklė nr. 1, pasak P. Skukausko, yra pasiruošimas filmavimui. Tai – vienas pagrindinių kriterijų kokybei, o būtent ji dažniausiai ir užkabina žiūrovą.

„Jei per pirmas sekundes klipas atrodo kokybiškas, jis patraukia dėmesį. Pats esu praskipinęs daug klipų, prie kurių vėliau teko sugrįžti, nes sulaukiau rekomendacijos, kad verta. Tačiau juos buvau uždaręs, nes įžanga pasirodė per ilga ir nuobodi, todėl neužsižaiskite su ilgu intro. Visi filmavimai yra apie planavimą, todėl reikia skirti laiko apgalvoti, kaip susikomponuosiu kadrą, ar į jį nelįs pašaliniai daiktai, ar iš galvos neaugs antenos“, – rekomendavo P. Skukauskas.

Jis įspėjo, kad filmuojant save verčiau nepiktnaudžiauti atstumu iki kameros ir nekišti jos arti veido: „Statistika rodo, kad yra smarkiai išaugęs nosies mažinimo operacijų skaičius, mat žmonės į save žiūrėdami galvoja, kad jų nosis per didelė. Tiesa ta, kad filmuojantis iš arti veido bruožai išsikraipo, nes kamera mato didelį, platų vaizdą.“