Speciali karo Ukrainoje metinėms skirta programa prasidės jau nuo laidos „Delfi Rytas“, kuri, kaip įprasta, prasidės 11 val. Be kitų temų, joje neišvengiamai bus paliesta ir ši liūdna, bet svarbi sukaktis.

Nuo 12 val. žiūrovų lauks speciali laidos „Delfi Diena“ transliacija, kurioje žurnalistės Kristina Pocytė ir Greta Klimkaitė kalbins politologus, politikus, visuomenininkus ir kitus ekspertus, taip pat žmones, kurie patys matė karą savo akimis ar net šiuo metu yra Ukrainoje ir prisijungs pasidalinti savo mintimis ir liudijimais nuotoliniu būdu.

Gyvos „Delfi dienos“ transliacijos ir pokalbiai vėliau taip pat vyks tarp kitų specialios programos dalių, iki pat vakaro.

13 val. programoje – dokumentinis filmas „Delfi kare“, kuris buvo sukurtas naudojantis „Delfi“ žurnalistų Ukrainoje nufilmuota medžiaga ir jų, jau sugrįžusių į Lietuvą, įspūdžiais. Pavasarį, prasidėjus karui, jie ne kartą vyko į karo siaubiamą šalį, siekdami pateikti karščiausias naujienas iš karo fronto, rizikuodami savo sveikata ir gyvybe, bet dažnai likdami už kadro.

14.30 val. – specialiai parengta medžiaga „Delfi detaliai: V. Zelenskis ir V. Putinas“. Kas yra tas bebaimis laisvojo pasaulio lyderis Volodymyras Zelenskis? Ir ką iš tiesų žinome apie Vladimirą Putiną, nesuskaičiuojamus jo turtus, meilužes ir pranešimus apie jo klastingą ligą? „Delfi“ žurnalistų surinkta ir apibendrinta medžiaga padės geriau suprasti šiuo metu labiausiai pasaulyje aptarinėjamus žmones.

15.30 val. – pirmoji keliautojo Aurimo Mockaus sukurto dokumentinio filmo „Karas, pažadinęs pasaulį“ dalis. A. Mockus prasidėjus karui Ukrainoje pats ryžosi vykti ten, vežti humanitarinę pagalbą į Ukrainos frontą, kariams ir nukentėjusiems civiliams asmenims. Šiame filme žiūrovai iš arti pamatys jo išgyventas situacijas, tikras emocijas bei pokalbius su Ukrainoje sutiktais žmonėmis. Antroji šio filmo dalis bus parodyta tą pačią dieną, 17 val.

16.30 val. eteryje – „Delfi Ru“, patikimos žinios rusų kalba, kuriose – aktualūs pokalbiai, diskusijos, naujausia informacija ir teletiltai su Ukraina.

18 val. - žurnalistės Daivos Žeimytės-Bilienės dokumentinis filmas „(Iš)gyventi. Serhii, Ukraina“. Tai – pirmasis iš šešių filmų ciklo, kuriuose bus pasakojamos tikros žmonių, išgyvenusių karą – pabėgėlių, karių, karo zonoje buvusių savanorių – istorijos. Kaip pasakojo D. Žeimytė-Bilienė, nors dalintis tokiomis patirtimis filmų herojams – labai sudėtinga, tačiau jie patys nori tai daryti, suprasdami, kokie svarbūs šiais laikais tampa jų liudijimai.

„Visus metus „Delfi“, kaip ir visa žiniasklaida, daug dėmesio skyrė Ukrainai, karui, viskam, kas vyksta – natūralu, kad tokią dieną tiesiog privalome pasižiūrėti, kas įvyko per metus, kas vyksta dabar ir kas vyks toliau. Neįmanoma apie tai kalbėti per daug. Juo labiau, reikia prisiminti, kad mes vis dar aktyviai renkame paramą, teikiame pagalbą, palaikome ir telkiamės. Gal kažkam galėjo atrodyti, kad šios aktualijos galbūt kažkur nuslūgo, bet dabar mes matome, kad žmonės vėl susitelkę, susivieniję, stengiasi padėti, kas kuo gali. Kol karas nesibaigęs, tol negali pamiršti – reikia apie tai kalbėti ir rodyti. Iki pergalės“, – sakė „Delfi“ video vadovas Arturas Paknys.

Arturas Paknys