Per 3,5 veiklos metų „SME Finance“ iš finansinių paslaugų startuolio tapo didžiausia nebankinio finansavimo įmone Baltijos šalyse. 2019 m. duomenimis, įmonės apyvarta siekė 330 mln. Eur, o pagal valdomą paskolų portfelį (35 mln. Eur) bendrovės dalis sudaro 45 proc. nebankinio finansavimo rinkos Lietuvoje. Pernai „SME Finance“ pradėjo teikti faktoringo paslaugas Latvijoje ir Lenkijoje, o artimiausiu metu planuoja plėtrą kaimyninėje Estijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Į komandą pasikvietėme profesionalą, suprantantį ir startuolių, ir didelių tarptautinių bendrovių veiklos specifiką. Robertas yra patyręs komunikacijos strategas ir analitikas, išmano visų medijų sąveiką, taip pat bendravimą su investuotojais. Toks kompetencijų derinys mūsų įmonei yra labai svarbus, siekiant stiprinti lyderystę Baltijos šalyse ir kaimyninėse rinkose“, – komentuoja Mindaugas Mikalajūnas, „SME Finance“ generalinis direktorius.

Kaip teigia pats Robertas Šapalas, sprendimą prisijungti prie „SME Finance“ komandos nulėmė dvi svarbios priežastys. „Mažų ir vidutinių įmonių poreikis lanksčiam finansavimui kasmet tik auga, o sėkmingiausiai šioje srityje veikia būtent „SME Finance“. Taip pat svarbu, kad ši įmonė turi aukštas ambicijas ir savo komandą formuoja vadovaudamasi noru maksimaliai prisidėti prie klientų verslo auginimo“, – sako R. Šapalas.

R. Šapalo profesinė karjera rinkodaroje prasidėjo 2008 metais. Iki prisijungdamas prie „SME Finance“ R. Šapalas dirbo komunikacijos ir rinkodaros vadovu bendrovėje „Edgeless.io“, pirmojoje Lietuvoje, išplatinusioje savo kriptovaliutą beveik už 1 mln. JAV dolerių. Prieš tai R. Šapalas dirbo socialinių medijų vadovu bendrovėje „Telia“, dar anksčiau – TV3 socialinių medijų strategijos vadovu. R. Šapalas taip pat dirbo rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ rinkodaros vadovu, o profesinės karjeros pradžioje – ISM vadybos ir ekonomikos universiteto komunikacijos socialiniuose tinkluose vadovu. R. Šapalas daug metų konsultuoja žinomas įmones. Jis yra įgijęs humanitarinį išsilavinimą – 2009 m. apsigynė filosofijos bakalauro laipsnį Lietuvos edukologijos universitete.

Apie „SME Finance“:

2016 m. veiklą pradėjusi lietuviško kapitalo įmonė „SME Finance“ šiuo metu yra didžiausia Baltijos šalyse nebankinio finansavimo bendrovė, suteikusi finansavimo už 330 mln. eurų. Įmonė valdo 35 mln. eurų paskolų portfelį. Tarp nebankinio sąskaitų finansavimo bendrovių „SME Finance“ yra vienintelė, turinti bendradarbiavimo sutartis su tarptautine prekinio kredito draudike „Coface“ ir INVEGA. Šiuo metu Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje dirba 37 finansavimo specialistai.