Į visus šiuos ir daugelį kitų klausimų aiškius atsakymus išgirsite pirmą kartą organizuojamoje asmeninių finansų konferencijoje „Mano investicija”, kuri vyks nuotoliniu būdu visiškai nemokamai lapkričio 23-25 dienomis portale Delfi.

Konferencija skirta paprastam žmogui

„Tai yra konferencija, kuri visų pirma skirta ne finansų vadovui ar investavimo ekspertui, bet paprastam žmogui, siekiančiam išmokti atsakingai ir tinkamai valdyti savo finansus, o svarbiausia, norinčiam investuoti ir tobulėti šioje srityje. Nuolat girdime, kad reikia investuoti, mokytis finansinio raštingumo, socialiniuose tinkluose matome nemažai nuotolinių paskaitų, kvietimų į susitikimus su ekspertais, tačiau struktūrizuotos informacijos nėra, ją susirankioti gan painu. Tad mūsų konferencija ir bus ta platforma, kuri apjungia įvairias finansų, investavimo temas, bei parodys naudingus investavimo įrankius, skirtus žmogui – paprastam vartotojui“, – sako Sandra Meškauskaitė-Stepšienė, Delfi Konferencijų ir renginių skyriaus vadovė ir asmeninių finansų konferencijos „Mano investicija“ sumanytoja.

Investavimas, pasak S. Meškauskaitės, yra ne tik pinigų įdarbinimas, bet ir išties įdomus, įtraukiantis procesas, o ir galimybių investuoti šiandien begalės: „Nors lietuviams investavimas dažniausiai siejasi su nekilnojamu turtu, tačiau investavimo būdų yra gerokai įvairesnių. Tad siekiame parodyti alternatyvias investavimo kryptis ir individualias strategijas. Konferencijoje suteiksime realiai naudingus patarimus bei įrodysime, jog investuoti gali bet kuris žmogus, nepriklausomai nuo amžiaus, išsilavinimo ar socialinės grupės“.

Projekto vadovė sako, kad finansinio raštingumo ir protingo investavimo reikia mokytis ir, nepamiršti, kad viskas, kas susiję su pinigais, susiję ir su rizikomis. „Greičiausiai praranda pinigus tie, kuriems pritrūksta žinių, praktikos. Pareto principas, sakantis, jog 20 proc. investicijų portfelio atneša 80 proc. viso pelno, žinių stokojantiems investuotojams dažnai atneša priešingą rezultatą, tai yra – 80 proc. nuostolių dėl 20 proc. portfelyje turimų klaidingų pasirinkimų. Patyrę investuotojai žino, kad negalima visų pinigų laikyti vienoje vietoje, investuoti tik į vieną priemonę, kad svarbu savo investicijas diversifikuoti. Tad norintiems įgauti patirties, suvokti kaip veikia skirtingi investavimo mechanizmai ar tiesiog tobulinti savo žinias nereikės ieškoti skirtingų sričių patarėjų. Jie visi bus vienoje platformoje, lengvai pasiekiaminet tris dienas. Juolab, jų konsultacijos nekainuos, o po konferencijos įrašus galės peržiūrėti Delfi Plius nariai“, – pristatydama kitą mėnesį vyksiančią konferenciją, sako S. Meškauskaitė-Stepšienė.

Įžvalgos ir patarimai iš daugiau kaip 30 profesionalų

Daugiau kaip 30 savo sričių profesionalų dalinsis savo patirtimi, konkrečiomis investavimo galimybėmis, patars ne tik kur šiandien investuoti apsimoka labiausiai, bet ir kokios galimos rizikos bei kaip jų išvengti.

Konferencijoje vyksiančių sesijų metu, norintiems išmokti valdyti savo pinigus – ne tik ekspertų pranešimai, bet ir diskusijos, pokalbiai, konkrečių atvejų analizės.

„Paliečiamos temos bus aktualios tiek investavimo naujokui, kuriam bus skirti investavimo pagrindai, kaip valdyti asmeninių finansų portfelį, rizikas, tiek ir jau patyrusiam investuotojui, kurį sudomins detalios rinkų analizės, ekspertų įžvalgos ir ateities prognozės, padėsiančios apsisaugoti nuo jau turimo turto nuvertėjimo infliacijos metu, apie kurią vis garsiau kalba finansų ekspertai“, – sako S. Meškauskaitė-Stepšienė.

Konferencijoje, pasak jos sumanytojos, bus kalbama apie savarankišką investavimą akcijų biržoje, apie tai, kaip atrodo kriptovaliutų rinka, kaip apskaičiuoti nekilnojamo turto grąžą, kokios yra alternatyvios investicijos ir t.t.

Konferencijos „Mano investicija“ vadovė S. Meškauskaitė-Stepšienė atkreipia ir tėvelių dėmesį, kurie čia išgirs vertingus patarimus, padėsiančius išmokyti savo vaikus tinkamo ir atsakingo elgesio su savo pinigais, bei paskatins paauglius ir jaunimą aktyviai investuoti jau nuo jaunų dienų. „Konferencijos tikslas – parodyti, jog ilgalaikis investavimas atneša didesnę grąžą, nes „pinigai daro pinigus“, todėl jaunuoliai pradėję savo investavimo kelią anksti, galės tikėtis didesnio atsiperkamumo ateityje bei patogesnio gyvenimo“.

Konferencija vyks lapkričio 23-25 dienomis tik nuotoliniu būdu ir bus transliuojama Delfi portale, tad nereikia jokių bilietų ar specialių registracijų, reikia tik sekti konferencijos svetainę www.mano-investicija.lt. Ten rasite ir nuolat atnaujinamą pranešėjų sąrašą, o netrukus bus paskelbta ir visa programa. Kiekvieną dominančią temą bus galima įsidėti į savo asmeninį kalendorių ir taip nepraleisti dominančio pranešimo. O tiems, kas konferencijos stebėti tiesiogiai neturės galimybės, po jos visus pranešėjų vaizdo įrašus galės rasti Delfi Plius platformoje.