Balandį publikuotame piešinyje B. Netanyahu vaizduojamas kaip šuo vedlys, dėvintis antkaklį su Davido žvaigžde ir vedantis aklą JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), užsidėjusį kipą – viršugalvį dengiančią žydišką kepuraitę.

Ši karikatūra išprovokavo didžiulį žydų bendruomenės pasipiktinimą, o Izraelio ambasadorius prie Jungtinių Tautų palygino tą piešinį su nacistų propagandos leidinyje „Der Sturmer“ skelbtu turiniu.

„The New York Times“ redaktorius Jamesas Bennetas (Džeimsas Benetas) pareiškė, kad laikraštis jau metus planavo nebeskelbti politinių karikatūrų tarptautinėje spausdintoje leidinio versijoje, kaip ir JAV leidime.

Toks sprendimas įsigalios liepos 1 dieną, pirmadienį išplatintame pareiškime nurodė J. Bennetas.

Tuo metu Patrickas Chappatte'as (Patrikas Šapatas), vienas iš pagrindinių dienraščio karikatūristų, atskleidė, kad sprendimas yra tiesiogiai susijęs su B. Netanyahu šaržu.

Jis pasmerkė šio aistras pakursčiusio piešinio publikavimą, bet išreiškė susirūpinimą, kad žiniasklaida vis dažniau nusileidžia ginčuose, susidūrus su politiniu spaudimu ir „moralistų minių“ kritika socialiniuose tinkluose.

„Per pastaruosius kelerius metus dalis geriausių karikatūristų... neteko savo pareigų, nes jų leidėjai nusprendė, kad jų darbuose pernelyg griežtai kritikuojamas Trumpas. Galbūt turime pradėti nerimauti“, – savo asmeniniame tinklalapyje parašė P. Chappatte'as.

Anot J. Benneto, „The New York Times“ tikisi ir toliau bendradarbiauti su P. Chappatte'u ir jo kolega Heng Kim Songu įgyvendinant kitus projektus.

Laikraščio leidėjas Arthuras Greggas Sulzbergeris (Arturas Gregas Sulsbergeris) gegužę paskelbė, kad B. Netanyahu karikatūrą leidęs publikuoti redaktorius bus nubaustas.