Išskirtinis turinys, mobilumo ir pasirinkimo galimybės – tai vienos iš pasaulinių tendencijų, atspindinčių sparčiai kintančius TV turinio vartotojų poreikius. Į juos reaguoja ir telekomunikacijų bendrovės, kurios siekia tapti lankstesnės, modernės ir vis dažniau investuoja į vietinio turinio kūrimą.

„Įprastas televizijos apibrėžimas keičiasi tiesiog šią minutę, tad pažangų ir lankstų TV turinio vartojimo būdą esame pasirengę pasiūlyti ir mes. Telekomunikacijų bendrovės tampa ne tik retransliuotojais, bet ir patys kuria originalų, vietiniam žiūrovui pritaikytą kūrinį. O savarankiškai veikiančios nuo interneto tiekėjų nepriklausomos turinio platformos kai kuriose Europos šalyse jau aplenkė linijinius kanalus. Tenlink einame ir mes“, – sako „Telia“ televizijos paslaugos vadovė Vitalija Kibildė.

Atsinaujinusi „Telia Play“ platforma sujungia televizijos kanalus, lietuvių jau pamėgtą HBO platformą, filmų nuomą ir išskirtinį originalų lietuvišką turinį. Mėgstamus filmus, serialus ar TV laidas patogia kalba galima žiūrėti telefono, planšetinio ar nešiojamojo kompiuterio ekrane, o su „Google Chromecast“ ar papildomu „Telia Play“ priedėliu – ir TV ekrane.

Duoklė lietuviškumui ir muzikai

Be TV kanalų, HBO ir filmų nuomos „Telia Play“ platformos žiūrovų laukia ir „Telia Play+“ papildinys, kuriame gausu originalaus, Lietuvoje sukurto turinio.

„Platformos žiūrovams jau pristatytas naujas koncertinis filmas, kuriame įamžintas didžiausias XXI amžiaus lietuviško roko grupės „ba.“ koncertas Vingio parke. Čia prieinama ir unikalaus formato muzikinė laida su žymiais šalies atlikėjais „PlaySound“, intensyviai vyksta ir dokumentinio serialo apie Andrių Mamontovą, kuris žiūrovus pasieks dar šių metų pabaigoje, filmavimo darbai“, – pasakoja V. Kibildė.

„Telia Play“ nuo šio rudens siūlo ir daug kitų premjerų, tarp kurių – naujo formato gaudynių šou „Medžioklės sezonas“. Žiūrovų laukia ir populiariausios „Sony Pictures“ kino juostos, kas savaitę atnaujinami filmai ir serialai, o jau gruodžio 15 d. – mokslinės fantastikos filmas, pretenduojantis tapti viena lankomiausių lietuviškų juostų, „Vesper“. 2023 m. pradžioje į ekranus atvyks ir komiška televizijos drama „Trolių ferma“ – pirmasis lietuviškas serialas, kuris ne tik buvo pristatytas didžiausiuose televizijos serialams skirtuose renginiuose užsienyje, bet ir pelnė apdovanojimų.