Šį sprendimą LVAT administracinėje byloje priėmė praėjusią savaitę, liepos 26 dieną.

Kaip teigiama LVAT pranešime spaudai, į LRTK kreipėsi į teismą su prašymu nutraukti „Ekspertai.eu“ valdomo „Youtube“ kanalo „ekspertai.eu“ veiklą. Komisija į teismą kreipėsi dėl to, kad „Ekspertai.eu“, naudodamasi dalijimosi vaizdo medžiaga platforma „YouTube“ kanale „ekspertai.eu“, vartotojams teikia užsakomosios audiovizualinės žiniasklaidos paslaugas, nepranešusi apie tai LRTK. Kaip buvo nurodyta komisijos prašyme, teikdama užsakomąsias audiovizualinės žiniasklaidos paslaugas, „Ekspertai.eu“, pagal Transliavimo ir retransliavimo veiklos licencijavimo taisykles, apie tokios veiklos pradžią turėjo informuoti LRTK, o to nepadarius, laikoma, jog aptariama veikla yra neteisėta.

Pirmosios instancijos teismas pripažino, kad „Ekspertai.eu“ padarė LRTK nurodomą pažeidimą, tačiau komisijos prašymą atmetė, nenustatęs pagrindo „Ekspertai.eu“ skirti pačią griežčiausią poveikio priemonę, kurios prašė LRTK, t. y. veiklos nutraukimą.

Išnagrinėjęs LRTK apeliacinį skundą, LVAT pažymėjo, kad komisija prašymą grindė vien tik ta aplinkybe, kad viešoji įstaiga „Ekspertai.eu“ LRTK nepanešė apie nelicencijuojamos užsakomųjų audiovizualinės paslaugų teikimo veiklos pradžią. Todėl, LVAT vertinimu, pirmosios instancijos teismas teisingai sprendė, kad nėra teisinio pagrindo už tokį pažeidimą skirti pačią griežčiausią poveikio priemonę, juolab kad Komisijos prašymas teismui nebuvo grindžiamas VšĮ „Ekspertai.eu“ teikiamų paslaugų turiniu ar skleidžiamos informacijos pobūdžiu.

„Teisėjų kolegija, ištyrusi apeliaciniame skunde nurodytas aplinkybes, įvertinusi padaryto pažeidimo pobūdį, tai, kad byloje nepateikti įrodymai, jog „Ekspertai.eu“ būtų kliudžiusi LRTK vykdyti tyrimą, slėpė padarytą pažeidimą ar pažeidimo trukmę, pritarė pirmosios instancijos teismo išvadai, kad šiuo atveju prašoma skirti griežčiausia poveikio priemonė nėra proporcinga padarytam pažeidimui“, – teigiama LVAT pranešime spaudai.

LVAT sprendimu LRTK apeliacinis skundas atmestas, Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas paliktas nepakeistas.

Ši LVAT nutartis galutinė ir neskundžiama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją