Kas yra techninis SEO?
Procesas, kurio metu techniniai svetainės aspektai patobulinami, kad ji techniškai atitiktų paieškos sistemų reikalavimus, natūraliai pagerina jos reitingus. Tai procesas, kurio metu jūsų svetainę būtų lengva indeksuoti, nuskaityti, tikrinti ir ji būtų suprantama „Google“ ir kitiems paieškos sistemoms, kad ją būtų galima pateikti kaip geriausiai atitinkančią tinkamoms paieškoms. Techninis SEO padeda generuoti srautą ir jūsų svetainės parodymą internete bei pagerina tuos elementus, kurie daro įtaką svetainės reitingui.

Paprastais žodžiais tariant, techninį SEO taip pat galite apibrėžti kaip bet kokį svetainėje atliekamą SEO, išskyrus turinį. Tai yra pagrindas, užtikrinantis, kad jūsų turinys būtų geriau reitinguojamas, o raktiniai žodžiai bus labiau atitinkantys paieškose.

Kodėl techninis SEO yra svarbus?

Kiekviena paieškos sistema, nesvarbu, ar tai būtų „Google“, „Bing“, ar bet kuri kita, kiekvienai paieškai, su kuria susiduria, stengiasi pateikti tik geriausius ir tinkamiausius rezultatus. Štai kodėl jos naudoja robotus, kad naršytų tinklalapius ir įvertintų juos pagal įvairius veiksnius, pvz., vartotojo patirtį, svetainės reagavimą, svetainės įkėlimo greitį spustelėjus nuorodą ir kt.

Paieškos variklių botai taip pat naudoja struktūrizuotus duomenis, kad suprastų tinklalapio aktualumą prieš įtraukdami jį į paieškos rezultatą. Kad tai padarytų, jie turi nuskaityti ir suprasti jūsų svetainę. Naudodami techninį SEO, galite lengvai nuskaityti savo tinklalapius ir padaryti puslapius suprantamus paieškos sistemoms, todėl jų paieškų reitingas visada bus aukštesnis.

Be to, kai techninių svetainės savybių pagrindas yra tvirtesnis, tai taip pat padeda sukurti patogumų ir vartotojams.

Naudodami techninį SEO, turite techniškai optimizuotą svetainę, kuri suteikia jums:

– Greitesnį įkėlimo laiką ir greitai reaguojančias svetainės.
– Ją lengva nuskaityti ir pateikti paieškos sistemoms.
– Neveikiančių nuorodų pašalinimas
– Išspręsti su pasikartojančiu turiniu susijusias problemas
– Geresnis saugumas
– Struktūrizuoti duomenys, kad paieškos sistemos galėtų juos geriau suprasti
– Svetainės planas, skirtas paieškos sistemoms naršyti po XML svetainės schemą.

Kaip galite patobulinti savo techninį SEO?


Nors techninis SEO gali būti susijęs bendrai su tikrinimu ir indeksavimu, yra keletas jo specifinių aspektų. Norėdami pagerinti techninius savo svetainės aspektus ir gauti geresnį reitingą visose paieškos sistemose, turite atkreipti dėmesį į visus šiuos veiksnius.

1. Pritaikymas mobiliesiems: tai yra numatytas reikalavimas visose svetainėse, nes vis daugiau vartotojų ieškodami naudoja savo mobilius telefonus. Ne paslaptis, kad „Google“ ir kitos paieškos sistemos teikia pirmenybę mobiliesiems pritaikytoms ir interaktyvioms svetainėms labiau nei kitoms. Galite naudoti daugybę skirtingų įrankių, pvz., „Google“ pritaikymo mobiliesiems testą, kad įvertintumėte, ar svetainė optimizuojama mobiliesiems. AMP arba Accelerate Mobile Pages (Paspartinkite puslapius mobiliesiems) yra parinktis, kuri padės pagerinti svetainės įkėlimo laiką mobiliuosiuose telefonuose. Įdiegti AMP „WordPress“ svetainėje yra dar paprasčiau, o jei turite „WordPress“ svetainę, tai yra geriausias būdas pagerinti svetainės greitį įkeliant į mobiliuosius telefonus.

2. XML svetainių schemos: tai svarbus reikalavimas, padedantis paieškos sistemoms, pvz., „Google“, lengvai naršyti ir rasti atitinkamą turinį jūsų svetainėje. Sukurti XML svetainės schemą paprasta, o „WordPress“ naudotojams yra įskiepių, kad tai atlikti būtų lengva ir nemokama. Neužtenka tik sukurti svetainės schemą, reikia dar ir pateikti ją naudojant „Google Console“ paskyrą. Taip pat turite nepamiršti teikti pirmenybės aukštos kokybės puslapiams ir pašalinti visus puslapius, užblokuotus robots.txt.

3. „Javascript“ puslapiai: žinoma, kad „Google“ sunku tikrinti „Javascript“ ir dažnai patariama turėti iš anksto pateiktą turinį, kad būtų lengviau jį pasiekti. Nors geriau pasirinkti CSS ir HTML, kartais turime dirbti su tuo, kas yra prieinama, o jei tai yra „Javascript“ , tuomet turite užtikrinti, kad tai būtų lengva indeksuoti ir tikrinti. Yra atskiras „Javascript“ SEO segmentas, kuris padeda pagerinti jūsų reitingą ir užtikrinti, kad paieškos sistemos rastų jūsų svetaines tinkamoms paieškoms.