Finalininkai buvo atrinkti iš daugiau kaip 2,5 tūkst. paraiškų, pateiktų iš viso regiono valstybių. „Fabula“ šiemet vienintelė Lietuvos agentūra, kurios darbai pateko į finalą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tai, kad net du „Fabulos“ projektai yra tarp didžiausių tarptautinių apdovanojimų „SABRE Awards“ finalininkų, laikome milžinišku agentūros bei Lietuvos komunikacijos rinkos pripažinimu. Šis pasiekimas dar kartą įrodo, kad mūsų profesionalų kompetencija, kūrybiškumu, idėjomis ir, svarbiausia, efektyviu jų įgyvendinimu galime konkuruoti visame pasaulyje“, – pažymi Raminta Rimkienė, „Fabula Hill+Knowlton Strategies“ vykdomoji direktorė.

Ji atkreipia dėmesį, kad agentūros „Fabula“ Lietuvoje atstovaujamas pasaulinis „Hill+Knowlton Strategies” tinklas – šiemetinių apdovanojimų favoritas. Į Europos, Artimųjų rytų ir Afrikos regiono šalių finalą iš viso pateko 15 tinklo agentūrų klientams įvykdytų projektų ir komunikacijos kampanijų.

„SABRE Awards“ finalui nominuotas projektas „Kalbančios perėjos“ įgyvendintas 2017 m. kaip „Lietuvos draudimo“ akcijos „Apsaugok mane“ dalis. Siekiant didinti pėsčiųjų saugumą, Vilniaus miestui buvo padovanotos 4 kalbančios perėjos, kurių technologiją nuo nulio sukūrė ir įgyvendino lietuviai, inžinerinių konsultacijų įmonė „Eksertus“. Prie projekto prisidėjo ir muzikantas Marijonas Mikutavičius bei televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė – būtent jų balsais pėstiesiems prabilo kalbančios perėjos.

Didelio gyventojų bei žiniasklaidos dėmesio pernai sulaukė ir visuomeninė iniciatyva „Laisvė rokenrolui“, suvienijusi kultūros, sporto ir pramogų pasaulio atstovus diskusijai apie laisvę rinktis bei koncertu prie Seimo pakvietusi išreikšti nepritarimą neatodairiškiems politikų siekiams taikyti įvairius ribojimus.

„SABRE Awards“ nugalėtojai bus paskelbti gegužės 23 d. Amsterdame vyksiančios apdovanojimų ceremonijos metu.