Tarptautinio renginių ir komunikacijos festivalio „Bea World“ komisija į konkurso finalą atrinko 164 įspūdingiausių renginių projektus, kuriuos konkursui pateikė jų organizatoriai ir kūrėjai iš viso pasaulio: nuo Senojo Žemyno ir Jungtinių Amerikos Valstijų iki Jungtinių Arabų Emyratų, Kinijos ar Brazilijos.
Šiemet konkursui paraiškas pateikė net 333 dalyviai – daugiausia per visą renginio istoriją. Įvertinusi konkursui pateiktas paraiškas, tarptautinė komisija iš jų atrinko geriausius renginių projektus, kuriems įteikti kelialapiai į „Bea World“ apdovanojimų finalą.

Tarp konkurso finalininkų skelbiant aukštą atrankos barjerą įveikusius renginių organizatorius nuskambėjo ir Lietuvos vardas: į „Bea World“ apdovanojimų finalą pateko ir vienintelė agentūra iš Lietuvos – renginių paslaugų grupė „ReKūrai“. Lietuvių renginys konkurso finale Romoje bus pristatytas šalia tokių pasaulinio garso prekės ženklų, kaip „Google“, „Youtube“, „Disney“, „McDonald‘s“, „Lufthansa“, „Porsche“, „Audi“, „Volkswagen“, „Armani“ ir kt., renginių.

Bilietą į konkurso finalą tarp pasaulio renginių industrijos geriausiųjų agentūrai „ReKūrai“ pelnė informacinių technologijų bendrovės „Baltic Amadeus“ gimtadienio proga darbuotojams surengtas renginys „Noradienis“ (angl. „Wishday“). Lietuvių renginys finale varžysis „Celebration/festivity“ kategorijoje, kurioje dėl geriausio renginių organizatoriaus vardo susirungs net 18 festivalio dalyvių. Tarp jų – ir praėjusių metų nugalėtojai italų „Ninetynine Srl“., suorganizavę renginį „Ferrari“ kompanijai.

„Mūsų komandos organizuotas unikaliai konceptualus renginys „Noradienis“ jau pelnė mums du tarptautinius apdovanojimus, bet puikiai suprantu, kad dėl kiekvienos pergalės reikia kovoti iš naujo: keliaujame į naują sceną, kur laukia nauji ir dar ambicingesni varžovai, nauja tarptautinė žiuri ir vėl jaučiame tą patį naujoko jaudulį.

Dabar aš ypač gerai suprantu sportininkus. Laimėti Europos čempionato auksą yra įspūdinga pergalė. Bet pasaulio čempionatas yra absoliučiai naujas startas“, – sako Aurimas Kamantauskas, profesionalus režisierius ir renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ vadovas.

Aurimas Kamantauskas

„Noradienis“ nuskynė laurus Slovėnijos sostinėje surengtuose geriausių Europos renginių apdovanojimuose „Conventa Best Event Award 2023“, kur „ReKūrams“ įteiktas apdovanojimas už geriausią renginį B2E („Įmonės renginys darbuotojams“) kategorijoje. Be to, kiek anksčiau Taline „ReKūrai“ už šį renginį laimėjo Šiaurės ir Baltijos šalių forumo „Amber Prize“ specialųjį konkurso komisijos apdovanojimą.

„Bea World Festival“ – tai tarptautinis renginių ir komunikacijos festivalis, laikomas svarbiausia tarptautinės renginių bendruomenės susitikimų ir kontaktų užmezgimo vieta. Trijų dienų festivalį vainikuos apdovanojimai, kurių metu bus pagerbti geriausi pasaulio renginių organizatoriai. Nugalėtojai bus paskelbti 27 skirtingose renginių kategorijose. 2022 metais festivalyje iš viso dalyvavo 320 dalyvių iš 32 šalių.