Žinoma, jog norint įtraukti Gen Z į darbo rinką gali kilti problemų, kadangi dėl savo jauno amžiaus ši karta turi mažiau patirties nei vyresnės, siekia būti nepriklausoma, stokoja lojalumo ir darbo vietoje išbūna ne ilgą laiką. Dėl šių priežasčių darbo rinkoje dažnai paplitęs neigiamas ir atsargus požiūris į Gen Z. Tačiau ar nuogąstavimai yra tikrai pagrįsti? Galbūt skirtingos kartos neįžvelgia bendrų sintezės taškų ir galimybių? Juk ši karta gali išsiskirti lyderystės gebėjimais, aukšta motyvacija, kūrybiškumu, iniciatyvumu bei greitu mokymosi tempu.

„Siekdami ištaisyti klaidingą požiūrį į mūsų kartą, nusprendėme imtis iniciatyvos – todėl sausio 11 d. 18:00 organizuojame nuotolinę konferenciją „GEN Z versle: ateities lyderiai ar problemų kūrėjai?“, kurioje pasidalinsime praktiniais patarimais kaip pritraukti Z kartos talentą į darbo vietą bei kaip sukurti efektyvią darbo aplinką visoms kartoms. Už sėkmingą konferencijos įgyvendinimą atsakingi ISM studentai - nuo temos parinkimo, bendravimo su pranešėjais iki komunikacijos plano, vizualų kūrimo dirbtinio intelekto DALE-3 pagalba. Renginys nemokamas, tačiau skatiname aukoti nevyriausybinei organizacijai „Blue/Yellow“, remiančiai Ukrainą. Šia konferencija siekiame ne tik sklandesnio Z kartos integravimo į darbo rinką, bet ir surinkti 1 500 eurų Ukrainai (aukojant mokėjimo paskirties skiltyje nurodyti ISM2022)“, – pranešime žiniasklaidai rašo renginio organizatoriai.

Konferencijoje savo žiniomis apie Gen Z subtilybes dalinsis trys pranešėjos: Deimantė Grybauskaitė, Eglė Jocytė ir Austėja Žymantaitė.

Deimantė Grybauskaitė koferencijoje kalbės apie kartų įvairovės valdymą, kuris svarbus darniai darbo aplinkai sukurti. Ši mergina yra baigusi psichologijos, anglų kalbos ir literatūros Bakalaurą bei klinikinės psichologijos Magistrą Vilniaus Universitete. Šiuo metu yra verslo padalinio vadovė įmonėje „Alliance for Recruitment“, kur jos pagrindinė pareiga yra rūpintis esamų verslo santykių plėtrą bei aukštu klientų aptarnavimo lygiu viso įdarbinimo proceso metu. Kartu Deimantė yra ir mentorė „Idialogue“ – atviroje, nemokamoje karjeros mentorystės platformoje.

Eglė Jocytė papasakos kaip integruoti Z kartos talentą į verslo veiklą. Nors Eglė dar yra psichologijos studentė Vilniaus Universitete, bet turi sukaupusi daug patirties atliekant praktiką startuolyje „Bolt“, dirbant su žmogiškaisias ištekliais kosminių technologijų įmonėje „NanoAvionics“, jaunimo valdomoje ne pelno siekiančioje tarptautinėje organizacijoje AIESEC Lithuania ir būdama mokytoja Guliverio Akademija. Anot Eglės: „Aš tvirtai tikiu, kad tinkamo švietimo būdo suteikimas žmonėms yra būdas pasiekti ir kurti taiką bei pilną žmonijos potencialo išpildymą“ (liet. k. vertimas iš ang. k.).

Austėja Žymantaitė turi visapusiškos patirties versle: nuo marketingo, pardavimų vadybos iki savo įmonės įkūrimo ir žmogiškųjų išteklių valdymo. Ji yra pelniusi tarptautinį Europos mokslų, politikos bei projektų vadybos magistrantūros laipsnį Catholique de Louvain universitete. Šiuo metu Austėja yra žmogiškųjų išteklių vadovė „CAST Al“ kompanijoje, kurioje yra atsakinga už strategijų ir infrastruktūros kūrimą bei įgyvendinimą siekiant augti, įtraukti ir išlaikyti geriausius įmonės talentus.

Organizatoriai kviečia virtualiai susitikti sausio 11 d. 18:00 Zoom platformoje, o naujienas ir pranešimus apie konferenciją sekti Facebook renginio puslapyje.