„Chernin“ ir „Spotify“ ieškos potencialių projektų „Spotify“ portfelyje, kuriame yra daugiau kaip 250 originalių serialų.

„Spotify“ investavo šimtus milijonų dolerių įsigydamas tinklalaidžių studijas, tokias kaip „Gimlet Media“ ir „Ringer“, kad sudomintų naujus vartotojus ir reklamuotojus tuo, kas iki šiol buvo muzikos programėlė. Jis taip pat siekia paįvairinti savo pajamų šaltinius, nes dainoms uždėti dideli autoriniai mokesčiai.

Pasirašiusi sutartį su „Chernin“, kompanija siekia paversti savo biblioteką vertingomis naujomis Holivudo istorijomis, panašiai kaip „Walt Disney Co.“ ir „Warner Bros“ panaudojo komiksų knygas. Prieš patekdama į „Spotify“ sudėtį, „Gimlet Media“ porą savo tinklalaidžių pavertė televizijos laidomis, įskaitant „Homecoming“, „Amazon.com Inc.“ TV serialą, kuriame vaidina Julia Roberts.

Holivudo magnato Peterio Chernino vadovaujamas „Chernin Entertainment“ turi daug patirties kuriant filmus, kurie džiugina tiek kritikus, tiek žiūrovus. „Hidden Figures“, „Ford v Ferrari“ ir „The Greatest Showman“ buvo komerciniai hitai, sulaukę „Oskarų“ apdovanojimų. Šių metų pradžioje kompanija pasirašė sutartį dėl filmų kūrimo bendrovei „Netflix“.

„Garso įrašai yra neabejotinai sparčiausiai auganti pramogų verslo medija, o „Spotify“ su savo daugiau nei 250 originalių kūrinių ir tūkstančius valandų trunkančio turinio turi vieną iš didžiausių bibliotekų, šiandien egzistuojančių pasaulyje“, – teigiama „Chernin“ pranešime.