Vaizdo įraše S. Malinauskas atsiprašė TV3 kanalo ir kitų žiniasklaidos priemonių dėl to, kad atsisako bet kokio bendradarbiavimo.

„Audra kilo vakar“, – vaizdo įraše sakė jis.

„Vakar anonsavau, kad priėmiau TV3 pasiūlymą vesti laidą „Karštai su tv3.lt“. Tai nebuvo kažkokios ilgos derybos. (…) Aš neturiu pasirašęs sutarties, turėjau abejonių. Šiandien turėjau pranešti ir apie kitą bendradarbiavimą su kita žiniasklaidos priemone“, – kalbėjo S. Malinauskas.

Ir pridūrė, kad šią naujieną savo rėmėjams jis pranešė taip greitai, kaip tik galėjo.

„Ir aš supratau, kad padariau klaidą, priimdamas šį pasiūlymą“, – sakė buvęs S. Skvernelio patarėjas, šiuo metu kuriantis video „Youtube“.

„Suprantu, kad jeigu šį pasiūlymą priimčiau ir keliaučiau vesti laidos, turėčiau atsisveikinti su visu tuo, kas buvo kurta tuos keturis ar penkis mėnesius. Aš jau nekalbu apie tai, kad šimtai „Patreon“ rėmėjų mane paliko iš karto, nekalbu apie tai, kad labai daug žinučių atėjo iš žmonių, kuriuos aš asmeniškai pažįstu, kurie dalinasi su manimi informacija, kurie mano rėmėjai nuo pirmųjų mėnesių ir jie man sako, kad tai yra klaida, būsi priklausomas, kils abejonių.

Artėja rinkimų laikotarpis, kai tikrai bus politikų, kai reikės diskutuoti, kalbėti su jais ir pačiam kanalui gali būti blogai, nes politikai galbūt nenorės su manimi eiti diskutuoti. Aš pakankamai atvirai ir drąsiai kalbu. Kita vertus, man pačiam gali kilti kokių abejonių, jei esi kadre su kontraversiška asmenybe, tai nėra tiesioginis eteris, būtų montuojama, kaip tai būtų sumontuojama“, – sakė jis.

Delfi primena, kad palikęs premjero patarėjo pareigas, S. Malinauskas pradėjo kurti vaizdo įrašus „Youtube“. O po paskelbtos naujienos apie naujos laidos vedimą, prarado ir grupę sekėjų.

Buvęs žurnalistas teigė, kad bet koks darbas su masinėmis žiniasklaidos priemonėmis neleis jam jaustis visiškai laisvu.

„Patreon“ duomenimis, S. Malinauskas šiuo metu turi per 4 tūkstančius sekėjų, kurie, anot šios svetainės, jam turėtų sunešti apie 16 tūkst. eurų kas mėnesį.

Kaip skelbė TV3 žiniasklaidos grupė, kiekvieną pirmadienį eteryje bus rodoma karščiausių aktualijų laida „Karštai su tv3.lt“, kurią turėjo vesti Mindaugas Sėjūnas ir Skirmantas Malinauskas. Laidoje bus nagrinėjami įvairiausi rūpimi klausimai – nuo būsimų Seimo rinkimų iki mokyklinukų išleidimo į pirmą klasę. Vienu rūpimu klausimu diskutuos skirtingų nuomonių pašnekovai, skelbė TV3.