L. Ogunyemi komentaras buvo išspausdintas portale „The Guardian“. Jame ji trumpai papasakoja apie save: apie tai, kad nors yra kilusi iš Nigerijos, ji gimė Londone, o augo Atlantoje. Ji pripažįsta dažnai susidurdavusi su visuomenės požiūriu, kad tamsiaodžiai žmonės, ypač moterys, atrodytų kur kas gražiau, jei jų oda būtų šviesesnė.

Sulaukusi „Dove“ pasiūlymo nusifilmuoti reklamoje ji labai apsidžiaugė pamaniusi, kad tai bus puiki galimybė atstovauti visoms tamsiaodėms moterims, ir priminti pasauliui, kad ir jos yra šio pasaulio dalis, jos yra gražios ir, kas dar svarbiau, yra vertinamos.

Vėliau ji pripažįsta, kad nežinojo apie galutinį reklamos scenarijų, nes jei būtų žinojusi, nebūtų sutikusi joje filmuotis. „Vieną rytą pabudusi gavau draugės žinutę, kuri klausė, ar tikrai reklamoje matė mane. Prisijungusi prie interneto pamačiau, kad dabar įvedus žodžius „rasistinė reklama“ pirmiausiai yra rodomas mano veidas“, – pasakojo ji.

„Jei aš būčiau bent įtarusi, kad tai bus parodyta kaip prieš ir po vaizdas, kur aš būsiu vaizduojama lyg žemesnės klasės, tikrai būčiau nesutikusi ir išėjusi trenkdama durimis. Tai yra visiškai ne tos vertybės, kuriomis tikiu“, – rašo L. Ogunyemi.

Visgi, paties filmavimosi patirtį su „Dove“ ji sako vertinanti kaip teigiamą: esą visi buvo labai draugiški, o kartu besifilmuojančios merginos kalbėjo būtent apie tai, kad nepaisant jų labai skirtingos odos, kiekvienos iš jų švelnumu reikia tinkamai pasirūpinti.

„Aš suprantu, kad „Dove“ atsiprašė ir išėmė šią reklamą, bet galbūt jie galėjo geriau apginti savo kūrybinę viziją ir paaiškinti idėją, kodėl jie nusprendė įtraukti mane, kaip vieną iš kampanijos veidų. Aš esu stipri, graži ir tikrai nebūsiu ištrinta“, – savo pasisakymą apibendrino ji.