A. Jonkus ryšių su visuomene srityje dirba daugiau kaip 20 metų ir laikomas vienu iš Lietuvos ryšių su visuomene rinkos pradininkų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Asociacijos visuotinio susirinkimo metu taip pat buvo perrinkta RSVA taryba. Jos nariais, be A. Jonkaus, dvejus metus bus Ieva Naujalytė (agentūra „Adverum“), Lina Venskaitytė („Nova media“), Paulius Tamulionis („Idea prima“) ir R. Stonkutė.

RSVA Garbės teismo pirmininke perrinkta agentūros „Integrity PR“ vadovė Daiva Lialytė. Į Garbės teismą, kuris nagrinėja skundus dėl galimų ryšių su visuomene etikos principų pažeidimų, be išorės ekspertų, taip pat išrinkta RSVA atstovė L. Venskaitytė.

„Pirmiausia noriu padėkoti Romualdai ir visai buvusiai tarybai už darbą ir skirtą laiką. Pastaraisiais metais asociacija aktyviai veikė skaidrindama ryšių su visuomene rinką, bendradarbiaujame su viešojo sektoriaus ir verslo organizacijomis komunikacijos paslaugų konkursų organizavimo srityje. 2016 metais įdiegtas Lietuvos ryšių su visuomene agentūrų veiklos standartas rinkoje tapo agentūrų kokybės ir patikimumo ženklu. Ir toliau dirbsime šia kryptimi – skatinsime atsakingą elgesį rinkoje“, – sako naujai išrinktas RSVA tarybos pirmininkas Artūras Jonkus.

Pasak jo, RSVA ir toliau didžiausią dėmesį skirs veiklos standartų ir verslo aplinkos gerinimui, konkursų skaidrinimui, organizuos šviečiamojo pobūdžio renginius aktualiomis komunikacijos temomis, bendradarbiaus su komunikacijos specialistus ruošiančiomis švietimo įstaigomis.

Šiais metais RSVA, kartu su Lietuvos komunikacijos asociacija, organizuoja du komunikacijos industrijai reikšmingus renginius: gegužės 8 d. konferenciją su geriausių projektų konkursu „PR Impact Awards 2020“ ir spalio 2 d. – Tarptautinės ryšių su visuomene asociacijos (IPRA) projektų meistriškumo konkurso „IPRA Golden World Awards for Excellence in PR“ apdovanojimus Vilniuje.

2009 m. įkurta ryšių su visuomene agentūrų asociacija vienija agentūras, kurios teikia kokybiškas ryšių su visuomene ir konsultavimo paslaugas ir vykdydamos veiklą laikosi griežtų etikos normų. RSVA priklauso 8 šalies komunikacijos agentūros: „Adverum“, Agency 1323“, „co:agency“, „Headline“, „Idea prima“, „Integrity“, „Nova media“ ir „PR Service“.

Šių metų vasarį nepriklausoma audito bendrovė „Nexia“ patvirtino, kad visos RSVA vienijamos agentūros atitinka aukščiausius Veiklos kokybės standarto reikalavimus: Atskaitinga agentūra, Atsakinga agentūra, Skaidri agentūra, Tobulėjanti agentūra, Visuomeniška agentūra.