„Kiekvienoje šiuolaikinėje organizacijoje CTO vaidmuo – strategiškai svarbus. Šie žmonės prisideda prie naujausių paslaugų technologijų, tokių, kaip ryšio ir IT (IRT) paslaugų vystymo, taip pat dalyvauja priimant svarbiausius verslo plėtros klausimus. Todėl svarbu įvertinti žmones, kurie kuria, vysto ir tobulina technologijas, lengvinančias mūsų gyvenimą“, – sako Gintas Butėnas, bendrovės „Bitė Lietuva”, inicijavusios „Metų CTO” rinkimus, technologijų vadovas.

Instaliacija ant Vinco Kudirkos paminklo

Kalbant apie tai, kaip technologijos lengvina mūsų gyvenimus, įdomu pasvarstyti, kaip galėjo susiklostyti įvairūs istoriniai įvykiai, jei jos būtų buvę išrastos anksčiau. Pavyzdžiui, kaip šiandien skambėtų mūsų šalies himnas? O tam, kad įjungti fantaziją būtų lengviau, Vilniaus Vinco Kudirkos aikštėje buvo galima išvysti tautos herojų pasipuošusį moderniomis ausinėmis.

Pagrindiniai kriterijai, kuriais komisija vadovausis rinkdama „Metų CTO“: reikšmingiausi metų projektai, pasiekti rezultatai, organizacijoje diegiamų inovacijų nauda bei paties CTO lyderystė organizacijoje.

Rinkimuose kviečiami dalyvauti savo organizacijose už technologijų diegimą, vystymą ir tobulinimą, IT, ryšių tinklus ir kt. atsakingos vadovės ir vadovai.