73-ų metų M. Sorrelas teigia, kad WPP visada buvo jo aistra, tačiau jis mano, kad atsistatydinimas išeis į naudą šiam agentūrų tinklui, rašo BBC. Jis griežtai atmeta kaltinimus, kad galėjo netinkamai elgtis su įmonės pinigais, nors daugiau detalių nepateikia.

Kol agentūra ras naują vadovą, laikinai jai vadovaus valdybos pirmininkas Roberto Quarta.

M. Sorrelas buvo ilgiausiai „FTSE 100“ sąraše išsilaikęs ir brangiausiai apmokamas vadovas. 2015 m. įmonės akcininkai nesėkmingai bandė maištauti dėl jam mokamo didesnio nei 70 milijonų svarų (81 mln. eurų) metinio atlyginimo.

Šių metų balandį paaiškėjo, kad įmonėje atliekamas tyrimas dėl netinkamo finansinio valdymo. M. Sorrelas tvirtino, kad tam nėra jokių priežasčių, bet sutiko, kad esant įtarimams, situaciją reikia ištirti. Visgi, galiausiai jam traukiantis iš agentūros, sutarta, kad oficialiai tai bus įvardinta tiesiog kaip išėjimas į pensiją.

Reklamos ekspertai M. Sorrellą vertina kaip žmogų, padariusį didžiulę įtaką visai industrijai. Pradėjęs savo verslą nuo nulio jis jį išaugino iki 20 mlrd. svarų (23 mlrd. eurų) tarptautinės kompanijos ir susikrovė sau milžiniškus turtus. Tačiau pastaruoju metu šiai kompanijai atėjo nelengvi laikai: seno tipo reklamos agentūros pradėjo prarasti savo galią dėl tokių platformų kaip „Google“ ir „Facebook“. Kaip pripažino pats M. Sorrellas, per pastaruosius metus WPP prarado trečdalį savo vertės: jei ne tai, svarstoma, galbūt tyrimas dėl netinkamo elgesio su kompanijos pinigais nebūtų privertęs jo pasitraukti. Visgi, praradęs akcininkų užnugarį jis nusprendė priimti šį sprendimą ir paliko kompaniją, su kuria, kaip daugelis įvardindavo, elgėsi lyg ji priklausytų tik jam.

M. Sorrellui pasitraukus rinkoje keliami klausimai, kokia ateitis dabar laukia WPP. Tai, kad valdymą laikinai perėmė valdybos pirmininkas ir nebuvo iš anksto susitarta dėl naujo vadovo, rodo, kad šiai situacijai nebuvo pasiruošta. Kalbama, kad akcininkai yra pasiruošę didelėms permainoms ir kaip vienas tikėtiniausių variantų įvardinamas kompanijos padalinimas, siekiant suteikti jai daugiau lankstumo.

Paskelbus apie M. Sorrello pasitraukimą, WPP akcijos biržoje krito 5,5 proc.