Ž. Lukšytė yra dirbusi „Swedbank“ komunikacijos vadove, taip pat vyr. projektų vadove ryšių su visuomene agentūroje „DDB&Co. Ir Katkevičius“, ilgus metus bendradarbiavo su įvairiomis žiniasklaidos priemonėmis (žurnalais „Veidas“, „Verslo klasė“ ir kt.). O per pastarąjį dešimtmetį kartu su partnerėmis įkūrė kelionių agentūrą „Travel planet“ bei plėtojo atsakingo keliavimo projektus Lotynų Amerikos šalyse, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Kelionės ir kitų kultūrų pažinimas man padovanojo daugiau supratimo, kas yra besirūpinanti visuomenė, ir kad kiekvienas galime prisidėti prie to, kad šalia esantys jaustųsi geriau ir būtų mažiau vienišumo, skausmo ar skurdo. Aktyvi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pozicija pandemijos kontekste bei ketinimai plėsti veiklas ir dar labiau stiprinti pagalbą esantiems čia, Lietuvoje, mane paskatino prisijungti prie šios empatiškų ir prasmingų tikslų siekiančių žmonių komandos“, – sakė Ž. Lukšytė.

Pasak Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovės Kristinos Meidės, organizacija siekia būti aktyviu valstybės partneriu, sprendžiant tiek pandemijos iškeltus iššūkius visuomenei, tiek padėti kitų krizių metu. „Džiaugiamės, kad mūsų veikla sutelkia apie organizaciją daug pilietiškos visuomenės bei savanorių. O tai kelia ir didelį sklandžios komunikacijos poreikį, kurį tikimės išpildyti stiprindami organizacijos komunikacijos komandą“, – sakė K. Meidė.

Lietuvos Raudonasis Kryžius šiais metais kelia tikslus su savanorių pagalba padėti didesniam skaičiui krizės paliestų žmonių, sutelkti bei apmokyti nuolatinį pasiruošusių padėti savanorių rezervą bei stiprinti bendradarbiavimą su valstybinėmis institucijomis bei visuomene, valdant ekstremalias situacijas Lietuvoje.

Raudonasis Kryžius yra tarptautinė humanitarinė organizacija, kartu su Raudonojo pusmėnulio draugija veikianti nuo 1919 metų ir vienijanti 190 narių valstybių bei apie 97 mln. savanorių. Pagrindinė organizacijos misija – padėti valstybėms ir jų gyventojams ekstremalių situacijų atvejais – esant ginkluotiems konfliktams, karams ar kitoms humanitarinėms krizėms.

Pagrindinės organizacijos veiklos Lietuvoje: pagalba vienišiems ir sergantiems senoliams bei neįgaliems asmenims; pagalba žmonėms, pasitraukusiems nuo karo ar neramumų savo šalyse; pirmosios pagalbos mokymai; pagalba valstybei esktremalių situacijų atvejais.