Niujorko Kolumbijos universitetui paskelbus 2022 m. prestižinių apdovanojimų laimėtojus, valdyba Ukrainos žurnalistams skyrė „ypatingą pagyrimo raštą“.

„Nepaisant bombardavimo, pagrobimų, okupacijos ir net žūčių savo gretose, jie atkakliai stengiasi pateikti tikslų baisios tikrovės vaizdą, darydami garbę Ukrainai ir viso pasaulio žurnalistams“, – sakė premijos administratorė Marjorie Miller.

Pasak Žurnalistų apsaugos komiteto, Rusijai vasario 24 dieną pradėjus plataus masto invaziją į kaimyninę šalį, žuvo mažiausiai septyni žurnalistai, trys jų – iš Ukrainos.

Daugiausia – tris – žiniasklaidos Pulitzerius pelnė „The New York Times“. Laikraštis laimėjo tarptautinių reportažų kategorijoje už tai, kad atskleidė didžiulį žuvusių civilių skaičių per JAV vadovaujamus oro antskrydžius Artimuosiuose Rytuose, įskaitant Iraką, Siriją ir Afganistaną. Jis taip pat gavo apdovanojimą už nacionalinį tyrimą apie mirtinus incidentus policijos darbe Jungtinėse Valstijose. Salamishah Tillet laimėjo kritikos kategorijoje už straipsnius apie rasę mene ir kultūroje.

Tarp kitų apdovanotųjų – „The Washington Post“ už „įtikinamą ir vaizdingai pateiktą pasakojimą“ apie JAV Kapitolijaus šturmą 2021 m. sausio 6 d., penki „Getty“ fotografai už nuotraukas iš šio užpuolimo, Marcusas Yamas iš „Los Angeles Times“ už JAV pasitraukimo iš Afganistano vaizdus, taip pat keturi „Reuters“ fotografai, dokumentavę Indijos kovą su COVID-19.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją