Vienu iš blogiausių produktų, kalbant apie perdirbimo galimybes, „Pringles“ įvardino Perdirbėjų asociacija, praneša BBC.

Dabartinę pakuotę perdirbti yra labai sudėtinga, nes ji sudaryta iš kelių skirtingų medžiagų, įskaitant plastikinį dangtelį ir metalu dengtą dugną. Pristatydami dalį planuojamų pokyčių, „Pringles“ Jungtinės Karalystės prekybos centruose pristato naują paprastesnę pakuotę, kurios 90 proc. yra iš popieriaus.

Tačiau perdirbėjų atstovams to negana – jie kritikuoja „Kellogg`s“ dėl to, kad plastikinis dangtelis vis tiek išliko. Tiesa, kai kuriose „Tesco“ galima rinktis iš dviejų variantų – pakuotės su įprastu plastikiniu, arba popieriniu dangteliu. „Kellog`s“ tikina, kad unikalus pakuotės atidarymo garsas išliks abiem atvejais.

„Pringles“ yra tik viena iš kompanijų, pažadėjusių keisti savo produktus ir pakuotes taip, kad jie būtų draugiškesni aplinkai.

Tarp kitų Perdirbėjų asociacijos labiausiai kritikuojamų produktų yra arbatos maišeliai, sumuštinių dėžutės, šunų maisto pakuotės, kūdikių tyrelių pakuotės, pagamintos iš plastiko ir aliuminio mišinio.