Tarptautiniame renginių vedėjų meistriškumo konkurse kviečiami dalyvauti tiek profesionalūs renginių vedėjai, tiek nauji talentai, dar tik žengiantys pirmuosius žingsnius kaip renginių vedėjai ir moderatoriai. Vienas pagrindinių kriterijų – konkurso dalyvių patirtis šioje srityje neturi būti ilgesnė nei penkeri metai.

Tarptautinė registracija į „Masters ir Moderation“ ir festivalio „Revolution“ renginių vedėjų konkursą jau prasidėjo ir vyks iki 2024 m. sausio 26 dienos. Daugiau informacijos ir registracija į konkursą čia.

Kaip teigia renginių paslaugų grupės „Rekūrai“ vadovas bei idėjų ir tendencijų festivalio „Revolution“ organizatorius Aurimas Kamantauskas, Lietuvoje nuolat augant tarptautinių renginių skaičiui, didėja ir anglakalbių renginių moderatorių poreikis. Jų ieško tiek tarptautinių renginių organizatoriai, tiek verslo organizacijos, kuriose ne tik oficiali darbo, bet ir vidinių renginių kalba yra anglų. Tuo tarpu rinkoje žinomų profesionalių renginių vedėjų, laisvai galinčių vesti renginius anglų kalba, pasak A. Kamantausko, Lietuvoje yra labai mažai.

Aurimas Kamantauskas

„O rizikuoti pirkti nežinomo renginio vedėjo paslaugas išdrįsta retas. Kaip tobulą išeitį iš šio užburto rato kartu su partneriais iš Nyderlandų inicijuojame renginių vedėjų meistriškumo konkursą. Geriausiems kandidatams suteiksime sceną, kurioje juos atrasti galės visi idėjų ir tendencijų festivalio „Revolution“ dalyviai.

Tai unikali galimybė šalies renginių vedėjams ne tik įrodyti savo pranašumą prieš Europos renginių vedėjus, bet ir pradėti tarptautinę karjerą – sudalyvauti tarptautiniuose renginių vedimo mokymuose bei prisistatyti potencialiems užsakovams Lietuvoje ir užsienyje. Nuoširdžiai tikiu, kad tarp atranką įveikusių penkiolikos Europos geriausiųjų išvysime ne vieną lietuvišką vardą ir pavardę“, – sako tarptautinio renginių vedėjų meistriškumo konkurso ir „Revolution“ festivalio organizatorius A. Kamantauskas.

Registruojantis konkurse, be kitos informacijos, dalyvių prašoma pristatyti savo turimą patirtį vedant renginius bei pateikti 1-2 min. trukmės vaizdo įrašą, kuriame jie raiškiai perskaito renginio scenarijaus ištrauką anglų kalba bei argumentuotai pristato savo dalyvavimo konkurse motyvus ir kompetenciją. Gebėjimas gerai kalbėti anglų kalba – viena pagrindinių konkurso taisyklių.

Kaip sako Nyderlandų agentūros „Masters in Moderation“ įkūrėjas Jan-Jaapas in der Mauras, atranką įveikusių penkiolikos dalyvių laukia unikali galimybė pagilinti savo, kaip renginių vedėjų, gebėjimus ir žinias dalyvaujant specialioje „Masters in Moderation“ renginių vedėjų mokymų programoje.

Jan-Jaapas in der Mauras

Šie mokymai, kurių metu savo ilgametę patirtį bei žinias dalyviams perduos tarptautinio lygio renginių ekspertai, bus nemokami ir vyks hibridiniu būdu – derinant mokymų sesijas gyvai ir nuotoliu. Be to, trims geriausiai mokymuose pasirodžiusiems renginių talentams bus įteiktas kvietimas tapti antrojo didžiausio Baltijos šalyse renginių idėjų ir tendencijų festivalio „Revolution“ vedėjais. Šis festivalis vyks Vilniaus rotušėje 2024 m. gegužės 22-24 d. Visi mokymų dalyviai taip pat turi galimybę tapti „Masters in Moderation“ komandos nariais.

„Nuolat ieškome naujų talentų, renginių formatų, idėjų bei siekiame formuoti teigiamą renginių vedėjo profesijos įvaizdį. Todėl daug dėmesio skiriame renginių vedėjų profesionalumo ugdymui, kompetencijos kėlimui ir, be abejo, šios industrijos talentų paieškai, – pažymi „Masters in Moderation“ įkūrėjas Jan-Jaapas in der Mauras. – Neabejoju, kad prie to prisidės ir mūsų partnerystė su festivaliu „Revolution“. Nuoširdžiai tikime, jog ši partnerystė padės atrasti ne vieną naują talentą renginių arenoje ir atneš abipusiai naudingų rezultatų“.

Jis pridūrė, kad agentūros mokymų programą baigę vedėjai į sceną grįžta jau kitokie – gerokai patobulėję visomis prasmėmis. „Mokymų dalyviai išlavina gebėjimą bendrauti su publika, išmoksta profesionaliai užmegzti ryšį su vedamo renginio auditorija“, – sako „Masters in Moderation“ įkūrėjas.

Daugiau nei dvidešimties metų patirtį organizuojant įvairių formatų renginius turintis A. Kamantauskas pabrėžia, kad šis konkursas – unikali galimybė įgyti naujų įgūdžių bei būti pastebėtam tarptautinėje renginių arenoje, todėl jis kviečia renginių vedėjus nedvejoti ir registruotis atrankoje.

2023 m. balandį įvykusi pirmoji didžiausia Baltijos šalyse renginių rinkos konferencija „Revolution“ Vilniuje subūrė apie 2000 dalyvių iš įvairių šalių. Tai yra pirmasis tokio masto renginys, skirtas visiems – tiek profesionalams, tiek mėgėjams iš įvairių sričių, kurie patys organizuoja ar dalyvauja renginiuose ir ieško naujų idėjų bei įkvėpimo.

Šių metų konferencijos dalyviai turės išskirtinę galimybę išgirsti tokių prestižinių renginių, kaip FIFA gerbėjų festivalis, Frankofonijos žaidynių atidarymas ar „Netflix“ serialo „The Crown“ premjerų pristatymai, prodiuserių ir kūrėjų patirtį iš pirmų lūpų, užmegzti bendradarbiavimą su tarptautiniais partneriais, pirmieji sužinoti ir pritaikyti inovacijas, o kartu pristatyti ir savo kūrybinį potencialą, kurį esame sukaupę čia, Lietuvoje.